Ειδήσεις

Νέα εποχή για φορολογικές δηλώσεις και Ε-9

Κλείνουν επί της ουσίας τις πόρτες τους οι εφορίες προς τους φορολογούμενους, αφού αρχής γενομένης από τις φορολογικές δηλώσεις στο σύνολό τους φέτος, αλλά και τις πληρωμές σε βεβαιωμένες οφειλές αλλά και ρυθμιζόμενες… οι ενδιαφερόμενοι είτε μέσω τραπεζών είτε μέσω υπολογιστή θα κάνουν την δουλειά τους, δίχως να απαιτείται να σταθούν σε ουρές.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Β' ΔΟΥ Ηρακλείου στο neakriti.gr  η υπηρεσία μπαίνει σε μια νέα εποχή με τους φορολογούμενους να μπορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους μέσα από οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα.

Ωστόσο το θέμα αυτό δείχνει να είναι πιο πολύπλοκο… αφού φέτος όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να λάβουν από τις εφορίες τον κλειδάριθμό τους και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις. Εξαιρέσεις δεν θα υπάρξουν…. Αφού φέτος στις Δημόσιες Οικονομικές υπηρεσίες δεν θα παραλάβουν κανενός την φορολογική δήλωση.

Το θέμα που επίσης έχει ξεκαθαριστεί και που μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί σαφές από το μεγάλο μέρος των φορολογουμένων είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως θα υποβάλουν και Ε9 ενώ από τη διαδικασία της υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν θα ξεφύγει κανείς ενήλικας… αφού έχοντας κάποιος ή κάποια συμπληρώσει το 18 ο έτος ανεξάρτητα από οικογενειακή ή επαγγελματική κατάσταση επιβάλλεται να υποβάλει φορολογική δήλωση… ακόμη και μηδενική.

Ρεπορτάζ

Ράνια Μωράιτη

Σχόλια