Ειδήσεις

Καταστροφή εξοπλισμού τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών

Στο στόχαστρο εμπρηστών μπήκαν το μεσημέρι της Πέμπτης και καταστράφηκαν ολοσχερώς, δυο οικίσκοι στην περιοχή της Μαλάξας Χανίων μέσω των οποίων μεταδίδεται στα Χανιά το σήμα των  τηλεοπτικών σταθμών "ΑΝΤ-1" και "Μακεδονία TV", καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών Αντέννα Δυτικής Κρήτης, Σταρ, Ρυθμός και Easy.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο προσπάθησαν να περιορίσουν την φωτιά που ωστόσο κατάστρεψε το σύνολο του εξοπλισμού που υπήρχε και στους δύο οικίσκους με τις ζημιές να εκτιμώνται στις 100.000 ευρώ, ενώ η μετάδοση του προγράμματος των σταθμών έχει διακοπεί.

Στο σημείο έσπευσε και συνεργείο της ΔΕΗ, προκειμένου να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο, καθώς και στους δυο οικίσκους υπήρχαν.

αποθηκευμένα καύσιμα προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν οι γεννήτριες των σταθμών στην περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί ο οικίσκος των οποίων καταστράφηκε ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, ενώ το γεγονός ότι η είσοδος των οικίσκων που βρισκόταν σε απόσταση 40 μέτρων ήταν παραβιασμένη οδηγεί την πυροσβεστική υπηρεσία στο ασφαλές  συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εμφανή κίνητρα…

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ένα οικίσκο βρέθηκαν πειστήρια που ενισχύουν αυτή την άποψη, ενώ η προανάκριση από την Π.Υ. συνεχίζεται.  

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία δεδομένου ότι στην περιοχή βρίσκεται το σύνολο των εγκαταστάσεων μετάδοσης του σήματος όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν στα Χανιά.

Του Αντώνη Νομικού

Σχόλια