default-image

Με αυτοκριτική η πορεία του "Ηράκλειο -Ανθρώπινη πόλη"

Κρήτη
Με αυτοκριτική η πορεία του "Ηράκλειο -Ανθρώπινη πόλη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες , στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου, η Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη. Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης χαιρέτησε ο κ. Κ. Βαρβεράκης ως εκπρόσωπος της "Ηράκλειας Πρωτοβουλίας".

Στη διάρκεια των εργασιών της ΓΣ αξιολογήθηκε κριτικά και αυτοκριτικά η πορεία της κίνησης και αναπτύχθηκε πλουσιότατος πολιτικός προβληματισμός γύρω από τα δημοτικά πράγματα της πόλης και του Δήμου Ηρακλείου. Συμφωνήθηκε πως η παραμονή της ίδιας πολιτικής παρέας στο Δήμο Ηρακλείου και πέραν του 2014, σημαίνει πλήρη ισοπέδωση ή και ακύρωση της ίδιας της αυτοδιοίκησης και του Δήμου, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία.

Συμφωνήθηκε επίσης πως η ήττα αυτής της πολιτικής παρέας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ήττα της τρικομματικής συγκυβέρνησης, ισχυρό πλήγμα στις μνημονιακές πολιτικές, προϋπόθεση για τη συνολική δημοκρατική ανατροπή και σημαντικό βήμα για μια νέα δημιουργική πορεία στην αυτοδιοίκηση, στο Δήμο και στην κοινωνία.

Εκτιμήθηκε πως υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την ανατροπή και εγκρίθηκε η πρόταση για μια δημοκρατική πανστρατιά, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την επιτυχία της προσπάθειας

Στα πλαίσια αυτά εγκρίθηκαν οι καταστατικές αρχές λειτουργίας της κίνησης που διασφαλίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας δημοκρατικής και συλλογικής πορείας της δημοτικής κίνησης προς την κοινωνία του Ηρακλείου, έτσι ώστε η τελευταία να πάρει την υπόθεση στα χέρια της.

Κατατέθηκαν προτάσεις από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης που συμπληρώνουν την εισήγηση για το πρόγραμμα της κίνησης και ανατέθηκε στη γραμματεία της κίνησης η ευθύνη της ενσωμάτωσής τους καθώς και η ευθύνη της οργάνωσης των περαιτέρω ενεργειών μέχρι την επόμενη ΓΣ που θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News