Ειδήσεις

Σαν σήμερα χάθηκε σε σκληρή αερομαχία ο Κώστας Ηλιάκης

Επτά χρόνια πέρασαν από το χαμό του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, σε αποστολή αναγνώρισης τουρκικού RF4.Για την οικογένειά του δεν πέρασε ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό, χωρίς η σκέψη να ταξιδέψει στον αδικοχαμένο σμηναγό. Η Κρήτη πενθεί ξανά για τον άτυχο σμηναγό, ενώ για πολλούς τα ερωτηματικά που συνοδεύουν το θάνατό του θα μένουν αναπάντητα.

Ήταν 23 Μαΐου του 2006, όταν δύο ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από την βάση της Σούδας με αποστολή την αναγνώριση έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που είχαν εισβάλλει στο FIR Αθηνών.

Ένα από τα δύο τουρκικά F-16 που συνόδευαν το τουρκικό RF-4 με τις φωτογραφικές μηχανές έκανε επιθετικούς ελιγμούς για να παρεμποδίσει το ελληνικό μαχητικό. Λίγο μετά, κατά τη διάρκεια της σκληρής αερομαχίας, το τουρκικό F-16 διεμβόλιζε το μαχητικό του Κώστα Ηλιάκη. Για περίπου 30 λεπτά Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν στα πρόθυρα της σύρραξης.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Έλληνα πιλότου ήταν εντατικές. Περίπου στις έξι το απόγευμα της ίδιας μέρας, το πλήρωμα της φρεγάτας "Λήμνος" εντόπισε την κάσκα, το PL και ένα Survival Kit που έφερε ελληνικές ενδείξεις. Ο σμηναγός Ηλιάκης χάθηκε στο καθήκον.

Σχόλια