Ειδήσεις

Μπιλιετάκια και πρόστιμα δεν έπεισαν για τα ανασφάλιστα ΙΧ!

Παρά τις προειδοποιήσεις του αρμόδιου υπουργείου για την αποστολή τσουχτερών προστίμων στους χιλιάδες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων σ' όλη τη χώρα, οι κινητές "βόμβες" της ασφάλτου δεν μειώθηκαν και οι λόγοι είναι προφανείς: λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία εντείνεται. Από το ενάμιση εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα, μόλις 110.000 οδηγοί ασφάλισαν τα οχήματα τους, παρά τις προσδοκίες στελεχών του υπουργείου που υπολόγισαν σε πενταπλάσιο αριθμό.

Όπως διαφαίνεται ούτε τα μπιλιετάκια, ούτε οι προειδοποιήσεις για τσουχτερά πρόστιμα, δεν στάθηκαν ικανά για να διαμορφώσουν συνθήκες ασφάλειας στους δρόμους.

Τα ανασφάλιστα οχήματα παραμένουν ο φόβος και ο τρόμος για τους υπόλοιπους συνεπείς οδηγούς.

Μείωση τροχαίων και μετακινήσεων!

Η άλλη όψη της οικονομικής κρίσης, η μείωση των τροχαίων και κατ' επέκταση η μείωση στις μετακινήσεις με ΙΧ.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο Δ/ντης της ΕΛΠΑ Κρήτης Γιάννης Λιονάκης, «από τους 21 νεκρούς πέρυσι, ο αριθμός φέτος στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανήλθε στους 12».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μείωσης ζημιών, ο κ. Λιονάκης δήλωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια, ο μέσος όρος ημερήσιων υλικών ζημιών σε ΙΧ ήταν 38 ενώ φέτος οι υλικές ζημιές σε ΙΧ δεν ξεπερνούν τις 7, σε καθημερινή βάση».

"Ξεχνούν" να πληρώσουν

Την ίδια ώρα, στα συνεργεία αυτοκινήτων υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς αρκετοί και… γνωστοί πελάτες κάνουν το σέρβις στα οχήματά τους,… ξεχνώντας όμως να πληρώσουν το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Θανάσης Μεταξάκης, "αρκετοί πελάτες, αφού πάρουν το όχημά τους από τα συνεργεία, υπόσχονται ότι θα πληρώσουν το απόγευμα, όμως ο… δρόμος τελικά δεν τους οδηγεί στα συνεργεία, με συνέπεια οι επαγγελματίες να εισπράττουν την κοροϊδία».


Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια