Ειδήσεις

Νέα απρόοπτα και αναβολή για τη δίκη της άτυχης εγκύου

Μετά από τέσσερις αναβολές, οι συγγενείς της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, που πέθανε μαζί με το αγέννητο παιδί της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, είχαν την ελπίδα ότι σήμερα θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Ωστόσο, οι ισχυροί νοτιάδες είχαν ως αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να παραστούν στο δικαστήριο, μάρτυρες, αλλά και συνήγοροι, που αναμένονταν από την Αθήνα. Έτσι, ενώ έγινε η τυπική έρναρξη της διαδικασίας, με την ανάγνωση των μαρτύρων κλπ, αποφασίστηκε διακοπή της για τη Δευτέρα 27 Μαίου και ώρα 9 το πρωί.

Θα είναι η μόνη υπόθεση που θα εκδικαστεί την ημέρα αυτή από το Α' Τριμελές Πλημελλιοδικείο Ηρακλείου, το οποίο εκτάκτως θα συνέλθει στην αίθουσα του Εφετειου Ανατολικής Κρήτης (επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης) στην παλιά Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Οι κατηγορίες

Εάν δεν προκύψει πάλι κάτι απρόοπτο τη Δευτέρα θα εκδικαστεί το ποινικό μέρος της υποθέσης, που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη. Κατηγορούμενοι είναι συνολικά εννέα άτομα (επτά γιατροί και δύο μαίες), οι οποίοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονία από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

Η αγωγή

Σημειωτέον ότι εκκρεμεί και αγωγή αποζημίωσης κατά του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του Β' Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου και έχει αναβληθεί. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η "Ν.Κ.", η οικογένεια της άτυχης εγκύου διεκδικεί από το νοσοκομείο αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ιστορικό

Ο χαμός της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, στις 28 Απριλίου του 2009, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κρήτης. Η άτυχη γυναίκα, που είχε προλάβει ν' αποκτήσει ήδη το πρώτο της παιδί, χάθηκε μαζί με το δεύτερο αγέννητο παιδί της δέκα ώρες μετά την εισαγωγή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Αντιμετώπιζε δύσπνοια και αφόρητους πόνους στην κοιλιά ενώ βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης.

Tης Ελένης Σταυρουλάκη

Σχόλια