Ειδήσεις

Οι έφηβοι γυρίζουν την πλάτη στο Facebook σε αναζήτηση social media χωρίς... γονείς

Η νέα γενιά έχει ξεπεράσει το Facebook. Το έχει συνειδητοποιήσει πλέον και το ίδιο το μέσο, που προειδοποίησε τους επενδυτές του ότι «οι νεαρότεροι χρήστες μας ασχολούνται με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που υποκαθιστούν το Facebook».

Γιατί όμως του... γυρίζουν την πλάτη; Γιατί αναζητούν κάτι πιο «αυθεντικό» είναι η πρώτη τους δικαιολογία. Αλλά παραδέχονται πως προτιμούν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης χωρίς γονείς, αφού στο Facebook πλέον έχουν λογαριασμό μέχρι και οι... παππούδες τους!

Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα Pew Research, οι έφηβοι βρίσκουν αυτό το κάτι πιο αυθεντικό ή με λιγότερους ενήλικες όταν στρέφονται στο Tumblr ή το Twitter. Γονείς που λειτουργούν ως άγρυπνοι φρουροί, ηλικιωμένοι χρήστες και το «δράμα» του Facebook έχει κουράσει τους έφηβους όπως λένε εκείνοι.

Δεν διαγράφουν βέβαια τους λογαριασμούς που έχουν εκεί, απλά τους χρησιμοποιούν λιγότερο δείχνοντας προτίμηση στον τρόπο επικοινωνίας που γίνεται με ένα μήνυμα λίγων χαρακτήρων ή μία φωτογραφία, όπως συμβαίνει στο Twitter ή το Instagram.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια