Ειδήσεις

"Κόλλησαν" στη διατύπωση και δεν αποζημίωσαν ασφαλισμένη!

Ακόμα και η διατύπωση ενός ορθοπεδικού υλικού στο γραφειοκρατικό σύστημα υγείας έρχεται να προκαλέσει νέα ταλαιπωρία και εμπόδια στους ασφαλισμένους που αν και διεκδικούν μέρος των χρημάτων τους τελικά κάνουν παγωμένο "ντους" στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτό συνέβη σε ασφαλισμένη στο Ηράκλειο η οποία έγινε «μπαλάκι» του όλου συστήματος καθώς το ορθοπεδικό υλικό με τίτλο «Κηδεμόνας συμπίεσης» αν και δεν διαφέρει με αυτό του «Νάρθηκα συμπίεσης» δεν αναγράφεται στη σχετική λίστα του ΕΟΠΥΥ, με συνέπεια να μπαίνει μπλόκο στην επιστροφή χρημάτων, με την ίδια να βρίσκεται πλέον σε απόγνωση.

Αποτέλεσμα της περιπέτειας; Συναισθήματα απογοήτευσης και οργής έχουν κυριεύσει την κ. Αντωνία Φραγκιαδάκη η οποία πήρε μια πικρή γεύση όχι μόνο του γραφειοκρατικού συστήματος υγείας αλλά και της ανύπαρκτης στήριξης των κατά τα άλλα… ασφαλισμένων.

Περιπέτεια λόγω... διατύπωσης !

Πριν από ενάμιση χρόνο χειρουργήθηκε στη σπονδυλική της στήλη.Οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να φορέσει "κηδεμόνα συμπίεσης"!!! Έτσι και έκανε.  Αφού χρυσοπλήρωσε το ορθοπεδικό υλικό, ύψους 800 ευρώ και εγκρίθηκε από ελεγκτή, κατέθεσε στη συνέχεια τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία για να εισπράξει περίπου 400 ευρώ.

Αντί όμως για επιστροφή χρημάτων, έλαβε στα χέρια της τα έγγραφα που κατέθεσε στην υπηρεσία καθώς το συγκεκριμένο ορθοπεδικό υλικό δεν αποζημιώνεται στη σχετική λίστα του ΕΟΠΥΥ, με αυτή την ονομασία.

Για μια ονομασία, τα χρήματα εξανεμίστηκαν απλά στον τίτλο, με την κ. Φραγκιαδάκη να ζητά απαντήσεις από τη προϊσταμένη του τμήματος Παροχών, η οποία επανέλαβε ότι ακολουθούν το γράμμα του Νόμου!

Από την άλλη όμως, η κοροϊδία του όλου συστήματος "πάει σύννεφο", σχολιάζει η ασφαλισμένη η οποία αν και πέρασε από ελεγκτή για να της γράψει το ορθοπεδικό υλικό, είναι στη λίστα με άλλο τίτλο.

Ακόμη και αν ο συμβασιούχος ελεγκτής έκανε λάθος στη διατύπωση, οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν "το μάρμαρο", φαινόμενο πλέον όχι πρωτοφανές.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια