default-image

Ο γάμος είναι… μπίζνες

Κόσμος
Ο γάμος είναι… μπίζνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γάμοι αποτελούν για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπίζνες πρώτου μεγέθους με τα ποσά που δαπανώνται να μοιάζουν αστρονομικά. Έτσι δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως εκθέσεις που περιστρέφεται γύρω από το γάμο λαμβάνει κάθε χρόνο χώρα στο Ντουμπάι.

Στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης όπου άνοιξαν πρόσφατα οι πύλες της έκθεσης η λάμψη κοσμημάτων και περίτεχνων νυφικών ήταν κυρίαρχη θαμπώνοντας τα μάτια των επισκεπτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ο μέσος όρος των χρημάτων που διαθέτει μια νύφη και η οικογένεια της για ένα γάμο φτάνει τα 20.000 δολάρια ΗΠΑ στα Εμιράτα το ποσό αυτό εκτοξεύεται στα 100.000 δολάρια ΗΠΑ. Αυτό ακόμα και το 2009 όταν η χώρα βίωσε την ύφεση. Καθότι κρίση, κρίση αλλά ο γάμος… γάμος!

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έκθεσης οι νύφες τα Εμιράτα πρέπει να φορούν τα καλύτερα και βεβαίως πιο ακριβά κοσμήματα ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε κάθε 100 κατοίκους της χώρας αντιστοιχεί η χρήση 4 κιλών χρυσαφιού για κοσμήματα και δώρα. Και όλο αυτό βεβαίως αντανακλάται και στον αριθμό των επισκεπτών στην έκθεση που αυξάνεται 5-10% κάθε χρόνο! Είναι δε τέτοια η επιτυχία που οι διοργανωτές προγραμματίζουν να ανοίξουν παράρτημα και στο Κατάρ όπου επίσης ο γάμος είναι μπίζνες από τις πλέον κερδοφόρες και σημαντικές.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News