default-image

Σάλος για τα αναβολικά που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Σάλος για τα αναβολικά που βρέθηκαν στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο προκαλεί στο Ρέθυμνο και ευρύτερα την αθλητική κοινότητα στην Κρήτη προκαλεί η σύλληψη 31χρονου, γυμναστή ο οποίος κατείχε και διακινούσε αναβολικές ουσίες στους πελάτες του γυμναστηρίου που διατηρεί. Κάτι που ωστόσο φαίνεται να αποτελούσε κοινό μυστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αθλητή που λαμβάνει μέρος και σε επιδείξεις σωματοδομικής. Ο τρόπος όμως με τον οποίο ο ίδιος και κάποιοι μυημένοι συναθλητές του έχτιζαν τα φαινομενικά καλογυμνασμένα κορμιά τους δεν πέρασε απαρατήρητος, καθώς όπως φαίνεται συνδέεται με τη χρήση απαγορευμένων και άκρως επικίνδυνων ουσιών.

«Όλοι γνωρίζουν πλέον και στην Κρήτη τι προκαλούν αυτά τα αναβολικά , όμως αυτοί που τα διακινούν πλησιάζουν τα νέα παιδιά που δεν είναι σωστά ενημερωμένα και εκεί γίνεται η ζημιά. Είναι πολύ επικίνδυνα αυτά τα σκευάσματα, και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν προλάβει την τελευταία στιγμή αυτούς που τα χρησιμοποιούνε ή δεν τους έχουν προλάβει κιόλας» , όπως μας εκμυστηρεύτηκε αθλητής του συγκεκριμένου είδους ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του. Κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου στους συναθλητές του αλλά και στις αρμόδιες αρχές που δεν έχουν ασχοληθεί συστηματικά με τη διακίνηση των συγκεκριμένων παράνομων ουσιών.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που αναπτύσσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, για την καταπολέμηση της εμπορίας και κατοχής αναβολικών ουσιών, αστυνομικοί έκαναν στο σπίτι αλλά και το γυμναστήριο του νεαρού Ρεθυμνιώτη. Άνδρες της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου είχαν στήσει κλοιό γύρω του τις τελευταίες ημέρες καθώς οι ουσίες που είχε στα χέρια του φαίνεται πως περνούσαν και στη πολυπληθή πελατεία του.

Όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε αναβολική ουσία που να μην χρησιμοποιούσε ο 31χρονος καθώς οι αστυνομικοί ανέσυραν από συρτάρια και ντουλάπια πλήθος απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, σε υγρή και στερεή μορφή τα οποία προορίζονταν να χορηγηθούν σε πελάτες του γυμναστηρίου.

Συνολικά κατασχέθηκαν: πάνω από 800 δισκία, κάψουλες και αμπούλες με αναβολικές και δραστικές ουσίες, διεγερτικά και άλλα ναρκωτικά χάπια.

Κατασχέθηκαν και άλλες απροσδιόριστες ουσίες σε υγρή μορφή και σε μορφή σκόνης καθώς και αντικείμενα για τη χρήση των σκευασμάτων όπως σύριγγες και βελόνες. Οι αστυνομικοί αναζητούν πλέον τους προμηθευτές των επικίνδυνων αναβολικών ουσιών που φαίνεται ότι κάνουν θραύση στους αθλητικούς χώρους σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν άνθρωποι του γνωρίζουν τα πράγματα από πρώτο χέρι.

Οι ίδιοι προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης αναβολικών τα οποί αν και απαγορευμένα φαίνεται να διακινούνται οργανωμένα από επιτήδειους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News