default-image

Αντιπαράθεση για το πόρισμα φωτιά - "Λάβρος" ο ορκωτός λογιστής

Κρήτη
Αντιπαράθεση για το πόρισμα φωτιά - "Λάβρος" ο ορκωτός λογιστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Κόκκινο" χτύπησε η αγωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αρκαλοχώρι αφού απόψε τέθηκε στη συζήτηση το πόρισμα-φωτιά των ορκωτών λογιστών - το οποίο αποκάλυψε το neakriti.gr- και στο οποίο περιγράφονται οι οικονομικές ατασθαλίες στην πρώην δημοτική επιχείρηση Αρκαλοχωρίου. Όπως αποφάσισε το συμβούλιο ομόφωνα, θα πρέπει όλα να έρθουν στο φως και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.

Λάβρος ο ορκωτός λογιστής

Ο ορκωτός ελεγκτής Σταύρος Σαλούστρος έχει κληθεί ως βασικός εισηγητής για να παρουσιάσει διεξοδικά το πόρισμα στους δημοτικούς συμβούλους.

Εμφανίστηκε "λάβρος", καθώς όπως είπε, δε δέχεται να υποτιμάται η εργασία που έγινε από το γραφείο του και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία που ανατρέπουν τα δεδομένα που παρουσίασε, να τα προσκομίσει.

Τόνισε ακόμη δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για ελλείμματα, αλλά δεν μπορεί να υποστηρίξει και ότι δεν υπήρξαν.

Κρισιμότερο θέμα χαρακτήρισε τη μη απόδοση του ΦΠΑ που προκύπτει και από τα τιμολόγια.

"Κανένα λογιστικό αρχείο για ένα τρίμηνο"

Αίσθηση προκάλεσε στη διάρκεια της συζήτησης, η τοποθέτηση του νυν προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης στην οποία έχει περιέλθει η πρώην δημοτική επιχείρηση Αρκαλοχωρίου. Ο κ. Μανουράς ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα λογιστικό αρχείο (!) για ένα τρίμηνο μέσα στο 2009. Κάτι που προέκυψε βάσει και των στοιχείων που του ζήτησε κατά τη προ ημερών αυτεπάγγελτη έφοδο του το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.

"Δεν χάθηκε δεκάρα τσακιστή"

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Αρκαλοχωρίου Χαράλαμπος Γιαννόπουλος που συνοδεύεται από τον δικηγόρο του κ. Μαρταβατζή .

Ο κ.Γιαννόπουλος εμφανίστηκε δικαιωμένος ,όπως είπε, αφού όπως πάντα ισχυρίζεται προέκυψε ότι δεν καταχράστηκε ούτε ένα ευρώ.

«Δε χάθηκε δεκάρα τσακιστή και όλοι οι πόροι χρησιμοποιήθηκαν σωστά» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι αποδέχεται απόλυτα τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών, όχι όμως και τα αποτελέσματα.

«Θα αποδοθούν ευθύνες από τα δικαστήρια»

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η δημοτική αρχή δεν είναι δικαστήριο για να αποδώσει ευθύνες. «Μπορούμε μόνο να δώσουμε τις κατευθύνσεις»Μ όπως είπε ο κ. Καλογεράκης.

Σημείωσε ακόμη ότι η δημοτική αρχή ζήτησε να γίνει έλεγχος στις 3 δημοτικές επιχειρήσεις Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Θραψανού.

Το πόρισμα-φωτιά

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπιστώσεις του πορίσματος για την οικονομική αδιαφάνεια, την απόκρυψη φορολογικών στοιχείων της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Αρκαλοχωρίου, τα ανεκτέλεστα έργα, ατιμολόγητα και αθεώρητα ποσά και η λειτουργία ουσιαστικά ενός "παραμάγαζου" μέσα στην αδιαφάνεια δημιουργεί οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου προς το Δημόσιο αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Αυτός είναι και ο πρώτος μεγάλος προβληματισμός που επικρατεί αυτή την ώρα στη νέα δημοτική Αρχή αλλά και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Νικολέτα Σφακιανάκη-Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News