Ειδήσεις

"Ελληνική" κραυγή στα ερείπια σχολείου της Οκλαχόμα

Ανάμεσα στις σπαρακτικές κραυγές στο Γυμνάσιο Μπράιργουντ της Οκλαχόμα που έχει μόλις ισοπεδωθεί, η φωνή μιας μαθήτριας πραγματικά συγκλονίζει, καθώς σε καθαρά ελληνικά καλεί σε βοήθεια.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μέσα από το πρακτορείο Reuters ανάμεσα σε μικρά παιδιά που τρέχουν πανικόβλητα και δραματικές εκκλήσεις, η μικρή Ελληνοαμερικανίδα ακούγεται ανάμεσα σε ουρλιαχτά και σπαρακτικά δάκρυα να λέει στην ελληνική γλώσσα "χρειάζομαι βοήθεια" καθώς φαίνεται πως στην στιγμή του πανικού και του απόλυτου εφιάλτη, η μητρική της γλώσσα ενστικτωδώς υπερείχε.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα το ερασιτεχνικό βίντεο αποτυπώνει την μικρή μαθήτρια ελληνικής καταγωγής και πάλι στα ελληνικά να περιγράφει σοκαρισμένη την φονική διαδρομή του ανεμοστρόβιλου.

Δεν υπάρχουν Έλληνες στα θύματα

Στο προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα που μετρά ακόμη πληγές από το καταστροφικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου βρίσκεται κατά πληροφορίες η ελληνορθόδοξη εκκλησία και κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

Πολλά είναι τα σπίτια και οι επιχειρήσεις ομογενών που ισοπεδώθηκαν ωστόσο μέχρι στιγμής τουλάχιστον κανένα ελληνικό όνομα δεν έχει αναφερθεί ανάμεσα στους 24 νεκρούς, 9 από τους οποίους είναι παιδιά.

Επιμέλεια: Στέλλα Τερζάκη

Σχόλια