default-image

Απίστευτη ιεροσυλία - Εικόνες αποκάλυψης στο Αστρίτσι

Κρήτη
Απίστευτη ιεροσυλία - Εικόνες αποκάλυψης στο Αστρίτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες αποκάλυψης στο ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Αστρίτσι. Ιερόσυλοι λιθοβόλησαν με απίστευτο θράσος το μικρό εκκλησάκι ξεσπώντας με πρωτοφανή αγριότητα στα σύμβολα της Χριστιανοσύνης.

Η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει. «Δεν μπορώ να συγκρατήσω πλέον τις αντιδράσεις τους αν η αστυνομία δεν βρει μια άκρη. Φανταστείτε ότι πέτρες δεν υπάρχουν στο προαύλιο του ναού τις κουβάλησαν μέχρι εδώ και άρχισαν να γκρεμίζουν ότι βρήκαν μπροστά τους. Έβαλαν στο στόχαστρο τις εικόνες και το τέμπλο. Ακόμη μαζεύουμε πέτρες από το ιερό», εξηγεί ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αστριτσίου Φραγκίσκος Αγγελάκης συγκλονισμένος από τις εικόνες καταστροφής μέσα στο χώρο της εκκλησίας

Οι ιερόσυλοι έδρασαν, όπως φαίνεται το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσκυνητές βρέθηκαν έντρομοι μπροστά στο απίστευτο θέαμα που παρουσιάζει ο βομβαρδισμένος ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη.

«Δεν είχαν σκοπό τη διάρρηξη. Έχουν μπει τόσες φορές στις εκκλησίες της περιοχής που πλέον αφήνουμε και πόρτες και παράθυρα ανοιχτά για να μην χρειάζεται να αλλάζουμε κλειδαριές μια φορά την εβδομάδα», όπως εξηγεί ο εφημέριος του Αστριτσίου.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News