Ειδήσεις

Στο Ρέθυμνο σήμερα ο Γιάννης Δημαράς

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Δημαράς, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Κρήτη, βρέθηκε σήμερα, στο Ρέθυμνο και συνοδευόμενος από τον κ. Αβραμίδη και στελέχη του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται και παρακμάζει, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και πρόσθεσε: Η τρόικα πιέζει για απολύσεις και γεννάται το ερώτημα, «πώς με την αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τα σκληρά μέτρα, θα επιτευχθεί η ανάπτυξη και η εισροή χρήματος στην αγορά;».

Αναφέρθηκε, επίσης, στον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος γυρίζει τον πλανήτη - όπως είπε χαρακτηριστικά - και περιφρονεί τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ διερευνάται το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας , επισήμανε, μεταξύ άλλων, και θα πρέπει να εμπνεύσει τον Ελληνικό λαό, να επιδιώξει την ενότητα που τόσο έχει ανάγκη και να συμφωνήσει σε κάποια σημεία πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Δημαράς τόνισε ότι είναι μία πολύ καλή συνεργασία και υγιή σχέση βασισμένη σε συμφωνία 14 πολιτικών σημείων και ότι «όταν οι Έλληνες πάνε στο μέτωπο, δίνουν τα χέρια και πολεμάνε ενωμένοι με τους συμπατριώτες τους χωρίς να ζητάνε πολιτική ταυτότητα. Το συμφέρον της πατρίδας και η εθνική μας ανεξαρτησία είναι πάνω από όλα».

Καταλήγοντας είπε, μεταξύ άλλων, ότι τόσο οι Έλληνες πολίτες όσο και οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν πλέον τους ευθύνες τους σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που ζούμε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και τα στελέχη του κόμματος που τον συνοδεύουν, συναντήθηκαν, στη συνέχεια, με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των εργαζομένων και κυρίως για θέματα που αφορούν τον τουριστικό τομέα με την απασχόληση «μαθητευόμενων» ανασφάλιστων-αδήλωτων υπαλλήλων.

Ο Γιάννης Δημαράς χαιρετίζοντας, χθες, το απόγευμα, την προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, με θέμα "Τουριστική Ανάπτυξη - Κρήτη - Ελλάδα", τόνισε για τα θέματα των πολιτικών εξελίξεων ότι οι λέξεις που αναμασώνται από την παρούσα κυβέρνηση είναι "ανάπτυξη, χρήμα στην αγορά και πάταξη της ανεργίας", διευκρινίζοντας ότι τίποτα από αυτά δεν έχουμε δει και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς πρέπει να ενημερώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο για την επισκέψεις του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν».

Ο κ. Δημαράς εξέφρασε την ανησυχία του για όσα τεκταίνονται και όσα απειλούν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αναφέροντας ωστόσο ότι η Ελληνική κοινωνία είναι μπροστά από τα κόμματα και αποφασίζει έχοντας αισθητήριο.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών επισήμανε ότι πριν από τις επόμενες εκλογές πρέπει να υπάρξει κατάργηση του άρθρου 6 περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας ότι είναι απαράδεκτη η παραγραφή αδικημάτων.

Νωρίτερα, χθες, ο κ. Δημαράς, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδη, συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό.

Σχόλια