default-image

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας στο πλευρό των εκπαιδευτικών

Κρήτη
Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας στο πλευρό των εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών και την έντονη αποδοκιμασία του στην τακτική της επιστράτευσης που χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις τους, με πρόσχημα μια χρονική συγκυρία για την οποία είναι η ίδια υπεύθυνη.

Σε ανακοίνωση του μάλιστα υποστηρίζει: «Το μέλλον κάθε τόπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παρεχόμενη παιδεία. Ειδικά σε περιόδους κρίσης η δημόσια παιδεία επιβάλλεται να ενισχυθεί και να μην αφεθεί να παρακμάσει για να καταφέρει να μεταφέρει σε εδάφη ασφαλή τις επόμενες γενιές. Οφείλουμε να προστατεύσουμε και να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της. Η μεθοδευμένη απαξίωση των εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μετατοπιστούν ευθύνες, θίγει καίρια το εκπαιδευτικό έργο και πρέπει άμεσα να λάβει τέλος.

Η κυβέρνηση μετά από σωρεία ανισοβαρών, άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων επιτίθεται απροκάλυπτα και στο αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και κάθε πολίτη, τη διαμαρτυρία. Δεν πρόκειται όμως να ευθυγραμμιστούμε με τέτοιου είδους τακτικές. Κάθε τέτοια προσπάθεια ενσωματώνει ακόμα περισσότερους πολίτες στο ρεύμα εκείνων που πια αρνούνται να υπακούσουν και επιλέγουν να παλέψουν για τα αγαθά που δικαιούνται. Τη δημοκρατία, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την δημόσια παιδεία.

Καθώς ο όρος της πολιτικής επιστράτευσης άπτεται συνθηκών πολέμου και η επίταξη εφαρμόζεται σε αιφνίδιες καταστάσεις που ενέχουν δυνητικό κίνδυνο για την άμυνα, την ασφάλεια και την υγεία στη χώρα, είναι εύλογη και επιβεβλημένη η αμφισβήτηση της νομιμότητας λήψης τέτοιων μέτρων παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ. Πόσο δε μάλλον, όταν η άρση εφαρμογής του μέτρου έχει καθυστερήσει ανησυχητικά για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς και τους ναυτεργάτες χωρίς καμία ουσιαστική δικαιολογία από την κυβέρνηση. Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έτυχε να είναι οι επόμενοι στο γαϊτανάκι των επιτάξεων αλλά όλα προοιωνίζουν ότι δεν θα είναι οι τελευταίοι. Στην προσπάθεια αποσόβησης των αντιδράσεων για την ακολουθούμενη πολιτική πλήττεται κάθε φορά μια επαγγελματική ομάδα ενώ επιχειρείται ταυτόχρονα η απομόνωση και η κατασυκοφάντησή της με την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», στην οποία άνανδρα και ανέντιμα επιδίδεται η κυβέρνηση στρέφοντας τη μια επαγγελματική ομάδα εναντίον της άλλης.

Καλούμε τους συνδικαλιστές σε όλο τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα να συνειδητοποιήσουν έστω και τώρα πως η μοναδική πιθανότητα να επηρεάσουμε τις εξελίξεις έγκειται στην ενιαία και απαλλαγμένη από κομματικές και συντεχνιακές αντιλήψεις αντίδρασή μας. Ζητούμε να σταματήσουν επιτέλους κινήσεις άστοχες και εκ προοιμίου άκαρπες χωρίς την ενημέρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, όπως η μονοήμερη απεργία και η ολιγόωρη στάση εργασίας για συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς που προκηρύχτηκε από την ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συνταχθούν μαζί μας στην διαμαρτυρία για την πλήρη καταστρατήγηση και απαξίωση του δικαιώματος στον αγώνα. Οι καιροί απαιτούν να σταθούμε στο εμείς και όχι στο εγώ, να κοιτάξουμε μπροστά και να μην επιτρέψουμε σε πολιτικές σκοπιμότητες να μας οδηγήσουν στο διχασμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News