Ειδήσεις

Εργαστήρι στο Ρέθυμνο για την κατασκευή μάσκας

Ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ατόμων με προβλήματα ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, προχωρά τη λειτουργία ενός νέου δημιουργικού εργαστηρίου με θέμα: "Μάσκα και έκφραση συναισθημάτων".

Η Τέχνη είναι ένα παντοδύναμο εργαλείο, ένα μέσο έκφρασης, ένα μέσο επικοινωνίας, ένα μέσο θεραπευτικής βοήθειας. Μέσα από την τέχνη το άτομο μπορεί να πειραματιστεί συμβολικά και να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα που μπορεί τελικά να εκφραστούν και στη ζωή. Ο συμβολισμός εξάλλου είναι ένας τρόπος για να δείξει κανείς στον εαυτό του και στους άλλους βασικά ανέκφραστες συναισθηματικές εμπειρίες, που είναι αόριστες και μη λεκτικές και να δώσει στα συναισθήματά του συγκεκριμένη μορφή, γιατί ακόμη και ο συναισθηματικός πόνος παύει να είναι πόνος μόλις σχηματίσουμε μία καθαρή και συγκεκριμένη εικόνα.

Το εργαστήριο κατασκευής μάσκας θα πραγματοποιείται από τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ρεθύμνου κάθε Πέμπτη 5:00 με 6:00 μμ. στο χώρο του στην οδό Κονδυλάκη 10. Δυνατότητα συμμετοχής έως 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Έναρξη Πέμπτη 30.5. 2013 Τηλ. Προεγγραφής 6939017226

Υπεύθυνη δραστηριότητας Σοφία Θεοδοσάκη

Σχόλια