default-image

Η Μαρία Πετρακογιώργη για τη Μάχη της Κρήτης

Κρήτη
Η Μαρία Πετρακογιώργη για τη Μάχη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικό της μήνυμα έστειλε σήμερα η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη στα πλαίσια του εορτασμού της Μάχης της Κρήτης.

 Όπως αναφέρει η Δήμαρχος :72 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μάχη της Κρήτης, που θεωρείται πολύ σημαντική για τους Κρητικούς λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που κατέβαλαν ενάντια στους αριθμητικά ανώτερους Γερμανούς και το μεγάλο τίμημα που η επίθεση και η επακόλουθη κατοχή είχαν στον πληθυσμό του νησιού. Στις μέρες μας καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε έναν διαφορετικό «αγώνα» επιβίωσης, όμως ως απόγονοι αγωνιστών, έχουμε συνηθίσει στους αγώνες. Ξέρουμε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από τον τόπο μας και τα χώματα που πατάμε. Ξέρουμε πως οι θυσίες για το κοινό καλό, δεν λογούνται ως θυσίες, αλλά ως προσφορά.  Ξέρουμε πως το να δίνεις δεν είναι απώλεια, είναι υποχρέωση.

Ο Δήμος Φαιστού αλλά και τα μαρτυρικά χωριά με τους αναρίθμητους ήρωες τιμούμε με το κεφάλι ψηλά, την επέτειο από την μάχη της Κρήτης το Μάη του ΄41, χωρίς να ξεχνάμε την Ιστορία  του τόπου μας. Δίνουμε ειδικό βάρος στην καταγραφή ιστορικών στοιχείων που θα μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε προς ενημέρωση και γνώση των δημοτών, παράλληλα με εκπαιδευτικές δράσεις σε προγράμματα που στόχο έχουν να επιμορφώσουν τους πολίτες της περιοχής σε θέματα τοπικής Ιστορίας τιμάμε κάθε αγωνιστή, τιμάμε κάθε ήρωα και δίνουμε μια υπόσχεση. Την υπόσχεση πως η ζωή τους κι η ιστορία μας ζουν μέσα μας και μας καθοδηγούν σ' ένα καλύτερο αύριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News