Ειδήσεις

Και φέτος το ΕΣΠΑ θα επιδοτήσει παιδικούς σταθμούς

Τέλος στην αγωνία 100άδων γονιών για το εάν τελικά θα ισχύσει φέτος το πρόγραμμα επιδότησης ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς. Όπως έγινε γνωστό έχει διασφαλιστεί η υλοποίηση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ και για το έτος 2013-2014 όπου οι παιδικοί σταθμοί επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων μετά από τις σχετικές αιτήσεις που θα υποβάλουν οι δικαιούχες μητέρες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε ακυρώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα παιδικοι σταθμοί ΕΣΠΑ ύστερα από προσφυγή ιδιοκτητών παιδικών σταθμών, καθώς έκρινε πως υπάρχει "ουσιώδης πλημμέλεια" στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και των συμβάσεων που έκανε η Ελληνική Εταιρεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΕΤΑΑ).

Με απόφαση του το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ, και τα 60.000 παιδιά προσχολικής αγωγής που καλύπτονταν από το πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», συνέχισαν κανονικά να φιλοξενούνται.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) που είχε αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, μπροστά στον κίνδυνο να ματαιωθεί το πρόγραμμα προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητώντας την ακύρωση της πρωτόδικης απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ολομέλεια αποφάσισε θετικά, υπέρ της εγκυρότητας του προγράμματος.

Τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθεί η νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2013 2014 όπου οι μητέρες που θα πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν επιδότηση για τη φιλοξενία των παιδιών τους το έτος 2013-2014 στους επιλεγμένους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια