default-image

Σκανδιναβικός αέρας πνέει στα Χανιά

Κρήτη
Σκανδιναβικός αέρας πνέει στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Σκανδιναβοί ψηφίζουν Χανιά. Οι τουρίστες με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη ε΄δω και 15 χρόνια κάνουν τις διακοπές τους στο νησί και  σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου TUI Nordic, οι αφίξεις ξεπερνούν τις 120.000 αφίξεις στο αεροδρόμιο "Ι. Δασκαλογιάννης".

Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό τουριστικό προϊόν, ίσως θα μπορούσε να πει κανείς και για τους ποιοτικότερους Ευρωπαίους που συνηθίζουν κάθε χρόνο να επισκέπτονται την περιοχή προσφέροντας απίστευτη τόνωση στην τοπική οικονομία, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν προτιμάνε το all inclusive, αλλά επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε πολυτελή ξενοδοχεία. Παράλληλα επισκέπτονται πάντα κατά τη διαμονή τους τα εστιατόρια και τις ταβέρνες των Χανίων, αφήνοντας πολύ καλά χρήματα στα καταστήματα του νομού, συμβάλλοντας έτσι αρκετά θετικά στην τουριστική ανάπτυξη.

Ο όμιλος της TUI Nordic δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια τώρα στις σκανδιναβικές χώρες. Τα Χανιά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ομίλου, αποτελούν το μεγαλύτερο σκανδιναβικό καλοκαιρινό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, διεκδικώντας τις περισσότερες χρονιές την πρωτιά στις χώρες δραστηριοποίησης. Όπως σημειώνεται, οι σκανδιναβικές χώρες έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη και αποτελεί τιμή για τον τόπο το αεροδρόμιο Χανίων να είναι ο βασικός τουριστικός προορισμός, έστω και του προϊόντος "ήλιος-θάλασσα", το οποίο προσφέρεται σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, οικονομικότερα, ποιοτικότερα και με υποδομές μη συγκρινόμενες.  

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη μορφή της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News