Ειδήσεις

Οι γυναίκες "κινητοποιούνται" την Πέμπτη στο Ηράκλειο

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών, εργαζόμενες, άνεργες και νέες γυναίκες, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 23 Μάη σε όλη τη χώρα. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν επίσης: «Καλούμε να δώσουν αγωνιστική απάντηση στους εργοδότες, στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μεθοδεύουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θέλουν να ξεγράψουν κάθε εργατικό δικαίωμα σε αξιοπρεπείς μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση, σε σταθερούς όρους εργασίας.

Η επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις πρέπει να σημάνει συναγερμό στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Δίπλα στο μισθό και στο μεροκάματο, στις Συλλογικές Συμβάσεις υπάρχει μια σειρά ρυθμίσεων που αφορά, ιδιαίτερα τις εργαζόμενες γυναίκες. Η κατάργησή τους θα σημάνει τη χειροτέρευση των όρων εργασίας για τις ίδιες, θα σηματοδοτήσει νέα επιδείνωση της ζωής συνολικά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Γονεϊκές άδειες, μειωμένα ωράρια, ρυθμίσεις για τις εργαζόμενες θηλάζουσες μητέρες, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού στο χώρο δουλειάς, όλα τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες, τίθενται υπό αίρεση με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Παλεύουμε για να βρεθούν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Ενώ εμείς παράγουμε τον πλούτο,η «αμοιβή» που μας επιφυλάσσουν, εργοδοσία, κυβέρνηση και ΕΕ, είναι η χειροτέρευση των συνθηκών της δουλειάς και της ζωής μας, για να ενισχυθούν τα κέρδη και η «ανταγωνιστικότητα» μιας χούφτας μονοπωλίων».

Σχόλια