Ειδήσεις

Από... Αγρίνιο η ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Μέσω… Αγρινίου θα κληθούν κατά την ΠΑΣΕΓΕΣ να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους για τη λήψη των ενισχύσεων τους οι περίπου 10.000 δικαιούχοι από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά.

Το πρόσφατο λουκέτο που έβαλε η ΕΑΣ-Αποκορώνου- Σφακίων έχει ως αποτέλεσμα η ΠΑΣΕΓΕΣ που είναι υπεργολάβος του έργου να αναλάβει την όλη διαδικασία για ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των συγκεκριμένων αγροτών.

Και ενώ αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω μιας άλλης κοντινής ΕΑΣ όπως για παράδειγμα της ΕΑΣ Ρεθυμνου η ΠΑΣΕΓΕΣ απέστειλε έγγραφο προς το δήμο Αποκορώνου να της παραχωρήσει χώρο ώστε να εγκατασταθεί εκεί το συνεργείο που θα έλθει από το… Αγρίνιο χρησιμοποιώντας την πύλη ενεργοποίησης της εκεί ΕΑΣ.

Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Αποκορώνου το βράδυ της Δευτέρας και όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Νικολούδης που εισηγήθηκε το θέμα  ο  δήμος αποφάσισε να στείλει έγγραφο στην ΠΑΣΕΓΕΣ με την οποία ζητά η διαδικασία να γίνει μέσω δυο νέων αγροτικών  συνεταιρισμών Αποκορώνου και Σφακίων  που συστήθηκαν μετά τη διάλυση της ΕΑΣ τους οποίους ωστόσο η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν αναγνωρίζει.

Έντονη σε όλα αυτά είναι και η αντίδραση του δήμου Σφακίων, ενώ μουρμούρες έχει προκαλέσει και το τέλος των 25 ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι όταν βρεθεί μέσο ποιάς ΕΑΣ θα ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους.

του Αντώνη Νομικού

Σχόλια