Ειδήσεις

Αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου άρδευσης Τυλίσου

Με τη συμμετοχή 19 εταιρειών, διεξήχθη ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων της Δημοτικής Ενότητας της Τυλίσου. Στη σύμβαση προβλέπεται η αντικατάσταση αλλά και η επέκταση του αρδευτικού δικτύου, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα ακόμα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Τυλίσου ξεκινάει να ικανοποιείται. Με τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων της ενότητας του πρώην δήμου Τυλίσου, ενισχύουμε τις υποδομές της αγροτικής μας παραγωγής, συμβάλλουμε στο να αναπτυχθεί ο κλάδος και γενικότερα, κάνουμε πιο εύκολο το έργο των ανθρώπων που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους μοχλούς εξόδου από την κρίση. Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ενισχύσουμε κι εμείς ως δημοτική αρχή, το έχουμε ψηλά στις προτεραιότητες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο, το στέλεχος μονάδας Β3' της Ε.Υ.Ε. του περιφερειακού γραφείου Κρήτης του προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013 Ανταγωνιστικότητα» κ. Κώστα Φωτάκη, καθώς και τα στελέχη της υπηρεσίας μας, για το άριστο αποτέλεσμα που είχε η προσπάθειά τους».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 523 χιλ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013», προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία Ι. Κ. Χριστάκης Α.Ε. και αναμένεται να έχει υλοποιηθεί σε 8 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σχόλια