default-image

"Πειρατικά" ταξί καταγγέλουν οι αυτοκινητιστές στα Χανιά

Κρήτη
"Πειρατικά" ταξί καταγγέλουν οι αυτοκινητιστές στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσμικό φορέα που μάλιστα ασχολείται με τον τουρισμό, εμπλέκουν σε τουλάχιστον δυο υποθέσεις παράνομης μεταφορέας τουριστών από ξενοδοχεία του βόρειου άξονα των Χανίων στο αεροδρόμιο της πόλης οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ της περιοχής.

Σύμφωνα με καταγγελία που προκάλεσε και την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. τουρίστες έναντι αμοιβής μεταφέρονται με ιδιωτικά ΙΧ αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο Χανίων. Τα περιστατικά που καταγγέλλονται από τους αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ και για τα οποία επιλήφθηκε και η αστυνομία είναι δυο.

Το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Χανίων, εμφανίστηκε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο που αποβίβασε τουρίστες.

Ο οδηγός ήταν ένας άντρας με καταγωγή από τη Γεωργία και ύστερα από την καταγγελία των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία εκτός από το γεγονός ότι μετέφερε παράνομα τους τουρίστες πήρε χρήματα από αυτούς και συγκεκριμένα 39 ευρώ για τη διαδρομή Αγία Μαρίνα - αεροδρόμιο Χανίων.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής. Στο αεροδρόμιο Χανίων έφτασε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια αλλοδαπή γυναίκα που μετέφερε τουρίστες από το Πλατανιά.

Η γυναίκα εντοπίστηκε την ώρα που έπαιρνε από τους τουρίστες χρήματα για τη μεταφορά τους ενώ όπως προέκυψε οδηγούσε το αυτοκίνητο έχοντας στην κατοχή της ερασιτεχνικό δίπλωμα.

Σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ και τα δυο αυτοκίνητα με τα οποία γινόταν η μεταφορά των τουριστών ανήκουν στο ίδιο άτομο το οποίο μάλιστα κατέχει και θέση σε θεσμικό όργανο που έχει σχέση με τον τουρισμό.

«Την ώρα που οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές περιμένουν με τις ώρες στην πιάτσα του αεροδρομίου για πελάτες , επιτήδειοι τους μεταφέρουν παράνομα υποκλέπτοντας μεταφορικό έργο», δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηλίας Καραπατάκης. που το πρωί της Τρίτης ήταν και αυτός στο αεροδρόμιο όταν έγινε αντιληπτή η μεταφορά

Ο ίδιος τόνισε ότι οι αυτοκινητιστές δεν θα ανεχθούν καμιά παρανομία σε βάρος τους επισημαίνοντας ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει τα συμφέροντα του.

Επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο να υπάρξουν και εντάσεις καθώς αυτοκινητιστές δεν μπορούν να δεχτούν φαινόμενα πειρατείας την ώρα που οι ίδιοι περιμένουν για ώρες κάποια κούρσα.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News