Ειδήσεις

Ζωοκλέφτες άνοιξαν πυρ όταν έπεσαν σε μπλόκο

Επικίνδυνο τετ-α-τετ Αστυνομικών και ζωοκλεφτών τη νύχτα  κοντά στο Αρκάδι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ζωοκλέφτες που μετέφεραν κλεμμένα ζώα, άνοιξαν πυρ στον αέρα βλέποντας τα περιπολικά να πλησιάζουν.

Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή της ζωοκλοπής, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου, εντόπισαν ελεύθερα πρόβατα κινούμενα στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Χάρκια, του Δήμου Ρεθύμνου.

Άμεσα και αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ζωοκλοπή σε εξέλιξη, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών και του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου, οι οποίοι έσπευσαν για ενισχύσεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, μπλοκάροντας περάσματα και πιθανές οδούς διαφυγής. Λίγο αργότερα εντόπισαν σε ορεινή και δύσβατη περιοχή ο 60 πρόβατα, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυο κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζωοκλέφτες που μετέφεραν τα ζώα άνοιξαν πυρ όταν αντιλήφθηκαν από μακριά την παρουσία των αστυνομικών. Οι μπαλωθιές σήκωσαν στο πόδι την περιοχή ενώ  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό με συνέπεια οι δράστες να τραπούν σε φυγή.

Τα ανωτέρω ζώα κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν από παθόντες, αποδόθηκαν σε αυτούς. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.    

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια