default-image

Μαζεύουν υπογραφές κατά της συμμετοχής Παπανδρέου σε συνέδριο στο Εδιμβούργο

Ελλάδα
Μαζεύουν υπογραφές κατά της συμμετοχής Παπανδρέου σε συνέδριο στο Εδιμβούργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών ώστε να μην συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου ως ομιλητής στο συνέδριο TEDGlobal στο Εδιμβούργο προχώρησε ομάδα πολιτών, μέσω σχετικής ιστοσελίδας και μάλιστα η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακή καθώς, ο αρχικός στόχος για τη συλλογή 2.000 έχει ήδη ξεπεραστεί!

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της αίτησης, «ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ούτε 'κληρονόμησαν το έλλειμμα', όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του TED, ούτε παρουσιάστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή το 2009 για πρώτη φορά. Πρόκειται για οργανικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα».

«Το 2009, κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος τέλος στη λιτότητα και νέα μέτρα που θα δημιουργούσαν τις συνθήκες για ανάπτυξη, ενώ αρνιόταν κατηγορηματικά ότι θα κατέφευγε σε οποιοδήποτε δάνειο από το ΔΝΤ. Μετά από 4 χρόνια και την άνευ όρων υπογραφή τριών μνημονίων το Ελληνικό χρέος συνεχίζει και αυξάνεται παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Η κρίση πλέον έχει μετατραπεί από 'κρίση χρέους' σε ανθρωπιστική με 21% των Ελλήνων να ζουν κάτω από τα όρεια της φτώχειας, δραματική αύξηση της ανεργίας (αγγίζει το 55% στους νέους) και 300% αύξηση στις αυτοκτονίες» σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης και τονίζουν: 

«Έχει εξελιχθεί και σε κρίση της δημοκρατίας με την κρατική καταστολή να ξεπερνά κάθε όριο και με ναζιστικές ομάδες ανενόχλητες από το κράτος, να τρομοκρατούν, επιτίθενται ακόμα και να δολοφονούν μετανάστες και αγωνιστές. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι ελάχιστου αντιτίμου. Το εξευτελιστικά χαμηλό κόστος του δημόσιου προς πώληση πλούτου, σε συνδυασμό με την πτώση των μισθών, κάνει την εγχώρια και διεθνή πλουτοκρατία, υπεύθυνη για την κρίση, τώρα να κερδοσκοπεί από αυτήν».

«Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα 'μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους'. Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα 'πραγματικά μαθήματα' της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν» καταλήγουν.

Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο από 10-14 Ιουνίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα,  ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Στιγμές αλήθειας» ως ένας ηγέτης ο οποίος «αντλεί μαθήματα από την ελληνική κρίση χρέους και βοηθά την πλοήγηση της ΕΕ μέσα σε δύσκολα νερά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News