Ειδήσεις

"Άρωμα" γερμανικής μουσικής στο Σίσι

Με σύνθημα "μια καρδιά με ρυθμό" γνωστή ορχήστρα της Γερμανίας περιοδεύει στο νομό Λασιθίου, πραγματοποιώντας συναυλίες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες. Μετά την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, η ορχήστρα MVA ALTHENGSTETT θα ταξιδέψει μουσικά τους δημότες και επισκέπτες στο Σίσι, σε εκδήλωση που διοργανώνει αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 21.00 η Επιχειρησιακή Βραχασίου Α.Ε. ΟΤΑ σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Μετά το Φεστιβάλ δρόμου, 32 μουσικοί από το παραμυθένιο τοπίο του Μέλανα Δρυμού με τα δάση στη Ν.Α. Γερμανία πραγματικά μαγεύουν με τις παραδοσιακές μελωδίες τους (κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κ.α.) το κοινό, στο πλαίσιο της ετήσιας περιοδείας τους σ' όλη την Ελλάδα.

«Είναι μεγάλη τιμή για τη περιοχή μας. Στόχος μας είναι η σύσφιξη των σχέσεων φιλίας των δυο χωρών», δήλωσε στο neakriti.gr o Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γ. Πελεκανάκης ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι τον ερχόμενο χειμώνα ορχήστρες της Ελλάδας θα βρεθούν σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας για τη μετάδοση της κουλτούρας και του Πολιτισμού μας.

Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες και επισκέπτες στην αυριανή μουσική εκδήλωση, απευθύνει ο πρόεδρος της Επιχειρησιακής Βραχασίου κ. Γιώργος Φθενάκης ο οποίος παράλληλα χαιρετίζει τη προσπάθεια της Γερμανικής Ορχήστρας η οποία θα μεταφέρει το παραδοσιακό της άρωμα και στο γραφικό Σίσι.

Σύμφωνα με τον κ. Φθενάκη, «η ορχήστρα που έχει αγαπημένο της χόμπι τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ιδρύθηκε το 1922 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Brown και του ξυλουργού Dittus. Ο Σύλλογος απαρτίζεται από 68 ενεργά μέλη και έχει σύνθημα: μουσική Brass με το χέρι της καρδιάς».

Το πρωί οι μουσικοί πραγματοποίησαν επίσκεψη στον αρχαιολογικο χώρο της Κνωσού ενώ την ερχόμενη Παρασκευή ολοκληρώνουν τις συναυλίες τους στο νησί μας, οπότε και αναχωρούν για το επόμενο μουσικό τους ταξίδι!

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια