default-image

Με τη σκέψη στον 11χρονο Ρώσο, νέα μάχη στο χειρουργείο

Κρήτη
Με τη σκέψη στον 11χρονο Ρώσο, νέα μάχη στο χειρουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aπό χειρουργείο σε χειρουργείο μπαίνει ο 11χρονος Ρώσος που μαχαιρώθηκε είκοσι φορές στον Ανισαρά Ηρακλείου από τον 20χρονο ανιματέρ, όπως αρχικά είχε ο ίδιος ομολογήσει.

Ο Νικίτα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" υποβάλλεται σήμερα σε νέα επέμβαση για την αντιμετώπιση των ορθοπεδικών τραυμάτων που φέρει.

Οι ορθοπεδικοί θα αποκαταστήσουν τη βλάβη που έχει προκληθεί στον τένοντα του αριστερού χεριού του 12χρονου, όμως πρόκειται για βλάβη που εκτιμάται ότι είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη.

Επτά ημέρες έπειτα από τον βαρύ τραυματισμό του και τη λεπτή νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του "Αγλαϊα Κυριακού", ο μικρός Ρώσος δίνει και νέα μάχη με τη σκέψη όλων δίπλα του.

Καθημερινά τεστ ελέγχου

Αυτό που δεν είναι βέβαιον ακόμη ότι είναι αντιμετωπίσιμο είναι η αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας των κάτω άκρων του αγοριού. Οι γιατροί υποβάλλουν το παιδί καθημερινά σε ειδικά τεστ ελέγχου της κινητικής λειτουργίας από την ολοκλήρωση των οποίων θα αποτιμήσουν το ακριβές μέγεθος της συνολικής βλάβης των κάτω άκρων.

Κατά πληροφορίες, ο 12χρονος αμέσως μόλις αναρρώσει και από τη σημερινή επέμβαση, θα διακομιστεί στο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης του "Αγλαϊα Κυριακού".

Παράλληλα θα πρέπει να επουλωθούν και ψυχικά του τραύματα από τον εφιάλτη που έζησε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News