default-image

Η ΕΠΟ "στέλνει" τον ΠΑΟ σε UEFA και FIFA

Ποδόσφαιρο
Η ΕΠΟ "στέλνει" τον ΠΑΟ σε UEFA και FIFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστός στην εξαγγελία του Γιάννη Αλαφούζου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τεχνικού επιτελείου, ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή τη μηνυτήρια αναφορά για τη διαιτησία, γεγονός που αποτέλεσε «αιτία πολέμου» για την ΕΠΟ.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου ήταν αυτός που κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, τη μηνυτήρια αναφορά κατά της ΚΕΔ, ενώ σε κάποια σημεία περιλαμβάνεται και η ηγεσία της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και όσα έχουν μπορέσει να γίνουν γνωστά, οι «πράσινοι» καταγράφουν σε αυτή μια σειρά από αγώνες της φετινής περιόδου στις οποίες επισημαίνουν ότι έχουν αδικηθεί, όπως πχ στο ματς πρωταθλήματος με τον Πλατανιά στα Περιβόλια.

Επιπλέον, γίνεται αναλυτική παρουσίαση της καταγγελίας που έχει κάνει από τις 14 του περασμένου Αυγούστου ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, υποστηρίζοντας ότι οι πίνακες διαιτησίας είναι στημένοι.

Συν τοις άλλοις, στην μηνυτήρια αναφορά του Βασίλη Κωνσταντίνου υπάρχει η επιστολή διαμαρτυρίας που είχε στείλει ο Παναθηναϊκός τον Μάρτιο του 2012 προς την ΕΠΟ, παραμονές του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που διεκόπη, στην οποία είχαν περιληφθεί και τότε ανάλογα παράπονα διαιτησίας.

Οσο για τις πρώτες αντιδράσεις της ΕΠΟ στη μηνυτήρια αναφορά; Απορία για την ενέργεια αυτή, είναι η λέξη που περιγράφει την κατάσταση, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (27/5). Η Ομοσπονδία, πάντως, θα περάσει στην αντεπίθεση, καθώς όταν πάρει την καταγγελία στα χέρια της θα τη μεταφράσει στα αγγλικά και θα τη στείλει σε UEFA και FIFA, ενημερώνοντάς την για όσα γίνεται.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ΕΠΟ θέτει θέμα αυτοδιοίκητου, καθώς θα υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, ζητώντας να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (υποβιβασμός).

Πάντως, από τον Παναθηναϊκό υποστηρίζεται ότι η μηνυτήρια αναφορά δεν έχει γίνει από την ίδια την ΠΑΕ αλλά από τον Βασίλη Κωνσταντίνου ως φυσικό πρόσωπο και έτσι δεν «εμπλέκεται» η ίδια.

Πηγή: sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News