Ειδήσεις

Κινδυνεύει η Δημοκρατία ,είπε ο Γ.Δημαράς από τα Χανιά

Κινδυνεύει η Δημοκρατία, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και Βουλευτής Β' Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς από την Κρήτη, όπου περιοδεύει στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος. Κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου, που έδωσε στο Δημαρχείο των Χανίων, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε τους θεσμούς της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και τους κανόνες λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Η ματιά μας είναι στη νέα γενιά και στην κοινωνία που υποφέρει από την κρίση, κρίση οικονομική και πολιτιστική».

Αναφερόμενος στα 3 μνημόνια που υποθηκεύουν το μέλλον της Ελλάδας, διευκρίνισε ότι κάποιοι ξεχνούν τα μεσοπρόθεσμα και όλα όσα έχουν συνολικά υπογραφεί χωρίς να διαβαστούν, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα για την έλευση 4ου μνημονίου.

Ο κ. Δημαράς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αυτή λειτουργεί ολιγαρχικά και έχει καταργήσει τη Δημοκρατία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την οπλοφορία των βουλευτών, είπε ότι ο βουλευτής δεν χρειάζεται όπλο, καθώς όπλο του πρέπει να είναι τα επιχειρήματά του, η σχέση του με την κοινωνία, η εντιμότητά του και η στάση ζωής του. Σε αυτό το σημείο επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει νόμος που θα απαγορεύει την οπλοφορία των βουλευτών και ειδικά εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά και την εφαρμογή του Καλλικράτη, χωρίς πόρους και σωστή υποδομή.

Το απόγευμα ο κ. Δημαράς θα παραστεί στην κεντρική εκδήλωση για τα 72 χρόνια της Μάχης της Κρήτης (περιοχή Αγιάς Χανίων), ενώ αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου, θα παραστεί στη λειτουργία και τη λιτανεία του Ιερού Ναού Αγ. Κων/νου & Ελένης  Νέας Χώρας Χανίων και θα συναντηθεί με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό στην Κωνσταντινουπολειάδα. Το απόγευμα αύριο, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων θα πραγματοποιηθεί η προσυνεδριακή εκδήλωση Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών με θέμα: «Τουριστική Ανάπτυξη-Κρήτη-Ελλάδα».

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο.      

Σχόλια