default-image

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης στα Χανιά

Κρήτη
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση,συγκαταλέγεται  στα σημαντικότερα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες θα ζωντανέψουν ξανά,  στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο της 72ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις  που  διοργανώνονται  από το Δήμο Χανίων είναι :

* Δευτέρα 20/5/2013, στις 19.00 Εκδήλωση στο Γολγοθά στην Αγιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει : Τελετή άφιξης Στύλου Γολγοθά στο χώρο εκτέλεσης πατριωτών , Επιμνημόσυνη Δέηση, χαιρετισμούς, ομιλίες .  

* Τρίτη 21/5/13,  στις 18.00, Εκδήλωση Μνήμης στο Γουβερνέτο  Ακρωτηρίου - Μνημείο Πεσόντων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση,ομιλία, χαιρετισμούς, έκθεση αντικειμένων εποχής .

* Τρίτη 21/5/13, Παρουσίαση βιβλίου Νίκου Σοφιαλάκη για τη Μάχη της Κρήτης  - ΚΑΜ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , τη Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., το Κέντρο Νεοκλασικής Γλυπτικής "Νίκος Σοφιαλάκης' .

 *Τετάρτη 22 Μαϊου 2013,  στις 20.00 Εκδήλωση Μνήμης για τον Βομβαρδισμό της παλιάς πόλης των Χανίων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων-πρώην Λιμενικό Περίπτερο .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με τους παραδοσιακούς συλλόγους   'Κρητικές Μαδάρες'', ''Λύκειο Ελληνίδων'',''Τουριστικός Σύνδεσμος ΚΡΗΤΗ, ''Λεβεντογέννα Κρήτη''  και ''Ψηλορείτης'' .   

*Πέμπτη 23/5/2013 στις 19.00 Εκδήλωση - Μνημείο Πεσόντων Κατοίκων της συνοικίας  Νέας Χώρας στο Λιμανάκι Νέας Χώρας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επιμνημόσυνη Δέηση, ομιλία , χαιρετισμούς .

*Παρασκευή 24/5/13, στις 10.00π.μ. , στο Φρούριο Φιρκά σε συνδιοργάνωση με την Περιφεριακή Ενότητα Χανίων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσημη έπαρση Σημαιών και επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στην έκθεση στο Γυαλί Τζαμισί .

*Παρασκευή 24/5/13, στις 19.00 Μνημείο Ελληνοζηλανδών - Γαλατάς

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, Χαιρετισμό και αναφορά στα γεγονότα .

*Κυριακή 26/5/13, στις 11.00 , Μητροπολιτικός Ναός Χανίων - Επίσημη Δοξολογία

*Κυριακή 26/5/13, στις 18.30 Τελετή Λήξης -Αεροδρόμιο Μάλεμε -Μνημείο Μάχης Κρήτης , σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , το Δήμο Πλατανιά , την 115 Π.Μ. και την Αερολέσχη Χανίων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, Χαιρετισμούς , Αναφορά στα Γεγονότα της περιοχής , πτήση  επίδειξης (demo flight) από α/φ f-16BLK 52+της 115, Αεραθλητικές επιδείξεις από την Αερολέσχη Χανίων .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News