default-image

Ημερίδα για τις ανασκαφές των φοιτητών του Πανεπιστημίου

Πολιτισμός
Ημερίδα για τις ανασκαφές των φοιτητών του Πανεπιστημίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρόνια τώρα οι φοιτητές του τμήματος αρχαιολογίας και Ιστορίας της τέχνης εκπαιδεύονται στο πεδίο, ανασκάπτοντας επιλεγμένα σημεία κυρίως στην αρχαία Ελεύθερνα και στη Γαύδο.

 Τώρα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες τόσο οι ίδιοι οι φοιτητές όσο και οι δάσκαλοι τους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πλαίσια μιας ημερίδας με τίτλο «Αρχαιολογική έρευνα και εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης» και υπότιτλο «μέθοδοι, δεδομένα, εκτιμήσεις, προοπτικές».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την  Τετάρτη 22 Μαίου στο φοιτητικό πολιτιστικό κέντρο «Ξενία» στο Ρέθυμνο και διοργανώνεται από την κοσμητεία της φιλοσοφικής σχολής και τον τομέα αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Νίκος Σταμπολίδης που θα αναπτύξει το θέμα «Αρχαία Ελεύθερνα, από την ανασκαφή στο… μουσείο». Θα ακολουθήσει η λ. Χριστίνα Τσιγωνάκη που θα μιλήσει για τις «ανασκαφές Ελεύθερνας, τομέας ΙΙ. Ο χώρος, ο χρόνος και οι άνθρωποι». Η κ. Παυλίνα Καραναστάση θα αναπτύξει το θέμα «Παλαιά και νέα στοιχεία για τη Ρωμαϊκή Ελεύθερνα» ενώ η κ. Ίρις Τσαχίλη θα μιλήσει για το «Πρόγραμμα Διαχρονικοί Νησιωτικοί Πολιτισμοί, η περίπτωση της Θηρασίας».

Η κ. Νένα Γαλανίδου θα μας ταξιδέψει «αναζητώντας τους παλαιολιθικούς ανθρώπους και ανθρωπίδες στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος ενώ τέλος η καθηγήτρια αρχαιολογίας κ. Κατερίνα Κόπακα θα μιλήσει για «είκοσι χρόνια αρχαιολογικής έρευνας και εκπαίδευσης στη Γαύδο».

Την ημερίδα θα κλείσει συζήτηση για την «πανεπιστημιακή αρχαιολογική έρευνα πεδίου ως επιστημονική και βιωματική εμπειρία» με συντονιστή τον επίκουρο καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας κ. Δημήτρη Μποσνάκη και τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News