Ειδήσεις

"Κι άλλοι πόροι, αρκεί να υπάρξουν απορροφήσεις"

Να « τρέξουν» όλα τα έργα  ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τους φορείς υλοποίησης του ΕΣΠΑ σε ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Ο Περιφερειάρχης παρόντων των Αντιπεριφερειαρχών Απόστολου Βουλγαράκη και Νίκου Καλογερή, Δημάρχων της Π.Ε Χανίων, Περιφερειακών Συμβούλων, Εκπροσώπων  Επιστημονικών Ιδρυμάτων, επισήμανε, την ανάγκη όλοι οι φορείς υλοποίησης  να εντείνουν  τις προσπάθειές τους για το τρέχον ΕΣΠΑ και να είναι έτοιμοι για την νέα προγραμματική περίοδο.Δεν χρειάζεται εφησυχασμός ή ολιγωρία, μπορούμε - είπε - να έχουμε και άλλους πόρους αρκεί να υπάρξουν απορροφήσεις.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας  ανταποκρίνεται στο αίτημα για μια δυναμική και βιώσιμη  Κρήτη και ότι, ο διάλογος για την νέα αναπτυξιακή στρατηγική συνεχίζεται σήμερα στα Χανιά ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ανάλογες συναντήσεις στις Περιφερειακές ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.

«Ο σχεδιασμός γίνεται απ όλους εμάς τους συμμετέχοντες και δεν επιβάλλεται άνωθεν. Είναι σχεδιασμός που δίνει λύση στα προβλήματα της κοινωνίας και της τοπικής ανάπτυξης»,  είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης των φορέων.

Στην συνέχεια η συμμετέχουσα στην συνάντηση Πρ/νη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής  Μαρία Κασσωτάκη παρουσίασε τους Άξονες της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης 2014 - 2020 , και ακολούθησε συζήτηση  που είναι σε εξέλιξη, για τα έργα με τους φορείς υλοποίησης.  

Σχόλια