Ειδήσεις

Ζητούν ελέγχους στα ξενοδοχεία ή αποστολή κλιμακίου

     Το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου ζητάει με έγγραφό του στον Υπουργό Εργασίας να εντείνει τους ελέγχους στα Ξενοδοχεία, ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και εάν δεν μπορεί να γίνει αυτό άμεσα να στείλει κλιμάκιο του ΣΕΠΕ από την Αθήνα να μένει όλη την τουριστική σεζόν.Σύμφωνα με ανακοίνωση:

   "Δεν γίνεται το 2013 οι εργοδότες να κάνουν την πρόσληψη του εργαζόμενου όποτε θέλουν, συνήθως μετά από 15 ημέρες εργασίας εκτός ολίγων, οι οποίοι αποτελούν την εξαίρεση και συνήθως είναι ξένοι εργοδότες και κάποιοι που είναι στην Ένωση Ξενοδόχων.

Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν όσο θέλουν και όποτε θέλουν, να φέρνουν ξένους εργαζόμενους μιας χρήσεως που κανείς από αυτούς δεν ξέρει πόσα χρήματα θα παίρνει ούτε και τι υπογράφει, στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστοι.

   Εμείς ζητάμε όλες οι πληρωμές των εργαζομένων να γίνονται μέσω τραπέζης, ώστε να μην μπορεί κανείς, άλλα να πληρώνει τον εργαζόμενο και άλλα να δηλώνει ότι πλήρωσε στο κράτος.

  Ζητάμε επιτέλους να υπογραφεί η κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπεται στο Ν.3863 άρθρο 40(ΦΕΚ Α-115/15-7-10) που δεν έχει υπογραφεί ακόμα μετά την σφοδρή αντίδραση των εργοδοτών όπου προέβλεπε ότι από 1-7-12 η πάσης φύσεως αποδοχές των εργαζομένων θα κατατίθενται μέσω τραπέζης.Και αναφέρετε στο τέλος ότι η όλη διαδικασία, τα χρονικά πλαίσια καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας. Κάτι που δεν έγινε ακόμα.

  Επίσης ζητάμε να γίνει υποχρεωτική η τήρηση κάρτας προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία μας ώστε να μπορούν να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις εάν πληρώνουν όλες τις ημέρες εργασίας. Χωρίς αυτά τα δύο - την πληρωμή μέσω τραπέζης και την κάρτα προσέλευσης -αποχώρησης - δεν είναι δυνατόν να γίνει κανένας έλεγχος ουσίας και ας μη μας εμπαίζει η Κυβέρνηση ότι θα πατάξει την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία".

Σχόλια