Ειδήσεις

Πανελλαδική φιλοζωική εναντίον διαμαρτυρόμενων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική &Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η ΖΩΦΟΡΟΣ Ηρακλείου ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τη θέση του Δημάρχου και αρμοδίου Αντιδημάρχου Μαλεβιζίου ,για την τήρηση του προγράμματος Αδεσπότων του Δήμου τους ,ακολουθώντας απαρέγκλιτα τον σχετικό νόμο 4039/12,βάσει των υποχρεώσεων τους.Όπως αναφέρει η και σε ανακοίνωση:

Εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, στειρώσεις γίνονται στα ζώα ,ως ακριβώς ο νόμος ορίζει. Συνεργαζόμενος ο Δήμος με το σωματείο μας ''Ζωφόρος'', προβαίνει και σε σίτιση, αλλά και αποπαρασίτωση  των αδεσπότων  κατά καιρούς.

Σημειώσατε ότι όσα ζώα έχουν περιθαλφθεί με αποπαρασίτωση, στείρωση &αιματολογική εξέταση έχουν νομίμως επανενταχθεί ,σύμφωνα με το άρθρο 9 παραγρ.9 σε περιοχές επιτρεπόμενες ως αναλύει η παραγρ.10.

Ο Δήμος δύναται να ορίσει -δημιουργήσει, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία, σημεία σίτισης, βάσει του άρθρου 9 του νόμου 4039/12 ,ως αναφέρεται στην ίδια παράγραφο .

Οι διαμαρτυρόμενοι ξενοδόχοι της περιοχής ,αλλά και όποιοι πολίτες ,οφείλουν να ενημερωθούν για την συμβίωση και συνύπαρξη με την αστική πανίδα ,ως ο νόμος 4039/12 ορίζει για την Χώρα μας και ως η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου 8.4.13 πλήρως αποσαφηνίζει ,ιδιαίτερα στην σελίδα 13.

Η εικόνα των φροντισμένων ,υγιών και χορτάτων αδεσπότων είναι θετική για τους εκατοντάδες τουρίστες ,που την μεταφέρουν με καλά λόγια στις πατρίδες τους ,εφόσον τα ζώα δεν κακοποιούνται και δεν αφήνονται στην τύχη τους.

Είμαστε υποχρεωμένοι εφόσον δεν συμμορφωθούν οι εν λόγω δυσανασχετούντες με τα νόμιμα, να ενημερώσουμε τα συνεργαζόμενα lobbies  φιλοζωικών του Εξωτερικού και όχι μόνον, για την λανθασμένη και παράνομη στάση τους ,που κακοποιεί ζώα και ανθρώπους.

Για την

Πανελλαδική  Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος                         Η  Αντιπρόεδρος                           Η Γραμματέας

Α. Μπομπολάκη                Μάριζα  Χριστοδούλου             Μαρία Χουστουλάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εισαγγελία Αρείου Πάγου κ.Ρ.Παπαδάκη

Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου

Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου

ΜΜΕ

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2010 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία της Ελλάδας. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβιστικό τρόπο. Στις πολλαπλές δράσεις της περιλαμβάνονται:

? Η εκπόνηση επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων για τα ζητήματα των ζώων προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (καθ' ύλην υπουργεία, αυτοδιοίκηση, κτηνιατρικές υπηρεσίες, εισαγγελικές αρχές, κ.λπ.) και το καθημερινό λόμπι για την ένταξή τους στο θεσμικό πλαίσιο

Τον Μάρτιο του 2012 η Π.Φ.Π.Ο κατόπιν συνάντησής της με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, πέτυχε την έκδοση της 2ης διευκρινιστικής εγκυκλίου προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας για την ορθή εφαρμογή του Ν.4039/2012. Επίσης, πολλές από τις προτάσεις της ενσωματώθηκαν στον παραπάνω νόμο μετά από τις δυναμικές και επίμονες παρεμβάσεις της τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όσο και στη Βουλή κατά την ψηφοφορία του νόμου (π.χ. η κατάργηση της χρήσης ζώων σε παραστάσεις και θεάματα, η έννοια της παθητικής κακοποίησης ως ποινικό αδίκημα, η μη θανάτωση ζώων από λεϊσμάνια βάσει του Π.Δ. 400/83, ο περιορισμός της χρήσης της ευθανασίας μόνο στο στάδιο της μη αναστρέψιμης πλέον κατάστασης της υγείας των ζώων).

Το Νοέμβρη 2012 συμμετείχε στην κοινοβουλευτική συζήτηση που διεξήχθη στις Βρυξέλλες με θέμα «Επιβολή πληθυσμιακού έλεγχου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα».

Οι εκστρατείες και οι ακτιβιστικές διαμαρτυρίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ορθή και δίκαιη μεταχείριση των ζώων ως συναισθανόμενα και νοήμονα πλάσματα

Μερικές από τις εκστρατείες της αφορούν την απελευθέρωση των βαρελόσκυλων και της μόνιμης αλυσόδεσης των ζώων, τη βελτίωση των δημοτικών κυνοκομείων και την ορθή λειτουργία τους, την κατάργηση της πώλησης παντός είδους ζώου, την κατάργηση της χρήσης της γούνας, την κατάργηση του κυνηγιού, την καλύτερη μεταχείριση των παραγωγικών ζώων, την προώθηση της χορτοφαγίας και την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα.

Ιδιαιτέρως, για την ορθή αντιμετώπιση των περιστατικών των βαρελόσκυλων, η Π.Φ.Π.Ο εκτός από την εκστρατεία με στόχο την ανάδειξη του φαινομένου πανελλαδικά, κατάφερε να συνενώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Κρήτης.

 Η συνεργασία με μεγάλες φιλοζωϊκές οργανώσεις του εξωτερικού (Βritish Union for the Abolition of the Vivisection, Anti-Fur Coalition)

Η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συμβιώνω με τα Ζώα» σε όλη τη χώρα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Η διοργάνωση σεμιναρίων στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας ανά την επικράτεια

Η διαρκής κυκλοφορία και προώθηση δελτίων τύπου σε όλα τα ΜΜΕ

Η διαρκής φροντίδα και περίθαλψη ζώων χρηζόντων βοήθειας

 Οι κατασχέσεις ζώων που πωλούνται παρανόμως και οι απελευθερώσεις των

 Η συνεργασία με τα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων

 Οι καταγγελίες και μηνύσεις κατά ομάδων ή ατόμων που παραβιάζουν τη νομοθεσία για τα ζώα

 Η διοργάνωση Ημερίδων

Τον Οκτώβριο του 2011 πραγματοποίησε την Ημερίδα με θέμα: «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» και τον Φεβρουάριο 2013 διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, κ. Εμμανουήλ-Ρούσσο Παπαδάκη την Ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος Απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την Ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή». Η Ημερίδα αυτή είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου του Αρείου Πάγου με θέμα: «Αποσαφήνιση των ζητημάτων που έχουν εγερθεί από την εφαρμογή του ν.4039/2012».

Στις Ημερίδες συμμετείχαν με ομιλίες τους νομικοί, συνταγματολόγοι και εισαγγελείς, καθηγητές φιλοσοφίας, κτηνιατρικής, εγκληματολογίας και ψυχιατρικής, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και εκπρόσωποι των δήμων.

Τον Αύγουστο του 2013 η Π.Φ.Π.Ο θα συμμετέχει με ομιλία της για τα δικαιώματα των ζώων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

? Η ενεργή και ένθερμη υποστήριξη στις διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, της άγριας ζωής και των βιότοπων (π.χ. fast truck για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενεργείας, εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στις νήσους Χίος-Λέσβος-Λήμνος, κ.λπ).

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 118 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Σχόλια