Ειδήσεις

Ανέσυραν 61χρονο από γκρεμό στους Αγίους Δέκα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 61χρονου στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, ο οποίος είχε να δώσει γι' αρκετές ώρες σημεία ζωής, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών.

Χθες Κυριακή 19 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα, ειδοποιήθηκε το Σώμα του Ε.Ε.Σ. Μοιρών από συγγενικά πρόσωπα του αγνοουμένου στους Αγίου Δέκα, ότι ενώ ο Τ.Γ. είχε φύγει από το πρωί για τον καθημερινό του περίπατο δεν είχε επιστρέψει ακόμη και ότι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν που βρίσκεται, ούτε απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο. Ο 61χρονος έφυγε στις 10 το πρωί από το σπίτι του και δύο ώρες αργότερα ξεκίνησε η οικογένεια του να τον ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα.

Η επιχείρηση εντοπισμού

Με άμεσο συντονισμό, οργανώθηκε ομάδα με 15 Εθελοντές Σαμαρείτες οι οποίοι μετέβησαν στους Αγίους Δέκα όπου μίλησαν με τα μέλη της οικογενείας του Τ.Γ. και συνέλεξαν απαραίτητα στοιχεία για την οργάνωση της επιχείρησης ανεύρεσης του. Άμεσα και αξιολογώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Σαμαρείτες και αξιοποιώντας τα, βάση της εκπαίδευσης και εμπειρίας που έχουν σε θέματα ανεύρεσης αγνοουμένου, μετέβησαν στην περιοχή του Προφήτη Ηλία βόρεια των Αγίων Δέκα.

Εκεί, στις 18:30 ξεκίνησε η περιμετρική σάρωση της περιοχής με τους 15 Εθελοντές Σαμαρείτες να ερευνούν για ίχνη από τα σημεία που μπορεί να πέρασε ο 61χρονος. Μισή ώρα μετά βρέθηκε το κινητό του αγνοούμενου και η συντονισμένη κινητοποίηση στέφθηκε τελικά με επιτυχία, καθώς ο Τ.Γ. εντοπίστηκε στις 19:00 σε γκρεμό βορειοδυτικά των Αγίων Δέκα.

Η διάσωση

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς του 61χρονού καθώς ο ίδιος είχε πέσει σε γκρεμό, αλλά ενώ είχε τις αισθήσεις του, έφερε εκδορές σε όλο του το σώμα. Του δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και οι Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών φρόντισαν για την άμεση μεταφορά του καθώς το σημείο το οποίο βρέθηκε ο αγνοούμενος ήταν πολύ δύσβατο και περίπου στα 1.500μ υπήρχε πρόσβαση σε δρόμο για να μπορέσει να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου και διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του.

Σχόλια