Ειδήσεις

"Κινηματογραφική" διάρρηξη με λεία 400.000 ευρώ στο Λασίθι

Κινηματογραφική διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Ελούντα με λεία που αγγίζει τις 400.000€, σήκωσε στο πόδι της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη. Αετονύχηδες σήκωσαν τα ξημερώματα τα ρολά ασφαλείας και αφαίρεσαν επιλεκτικά από τις προθήκες πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα.

Τα μέλη διαβόητης σπείρας με διεθνή δράση που χτύπησαν τα ξημερώματα στο κοσμοπολίτικο θέρετρο, άφησαν τα "διαπιστευτήρια" τους βγαίνοντας από κοσμηματοπωλείο της Ελούντας το οποίο ξάφρισαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η μέθοδος που ακολούθησαν οι δράστες σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, καθώς παραπέμπει ευθέως στη σπείρα που έχει σαρώσει και στο παρελθόν το νησί.

Όταν ο συναγερμός του καταστήματος, που βρίσκεται στην πλατεία της Ελούντας, χτύπησε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, ήταν ήδη πολύ αργά για να αντιδράσει κανείς.

Τα μέλη της σπείρας έφευγαν φορτωμένα με κοσμήματα που διάλεξαν ένα προς ένα συγκεντρώνοντας λεία που αγγίζει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τις 400 χιλιάδες ευρώ.

Νωρίτερα είχαν επιστρατεύσει λεωφορείο, το οποίο έβαλαν μπροστά από το κατάστημα για να μην τους δει κανείς. Μέσα σε δευτερόλεπτα παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και την είσοδο του κοσμηματοπωλείου. Στόχος τους πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα τα οποία φαίνεται πως "διάλεξαν" συνεργοί τους τις προηγούμενες ημέρες.  

Οι κάτοικοι της Ελούντας έμειναν άφωνοι, καθώς εκείνη την ώρα υπήρχε ανοικτό κατάστημα στην απέναντι πλευρά της πλατείας. Το μόνο που πρόλαβαν, όμως, να δουν οι παριστάμενοι, ήταν το δεύτερο αυτοκίνητο που είχαν επιστρατεύσει τα μέλη της σπείρας με το οποίο έγιναν καπνός

Ρεπορτάζ

Έλλη Κοκάλη, Μάνος Τριγώνης, Γεωργία Μακάκη

Σχόλια