default-image

Απάντηση Παπαθεοδώρου για τους αξιολογητές της διδακτικής στήριξης

Κρήτη
Απάντηση Παπαθεοδώρου για τους αξιολογητές της διδακτικής στήριξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τους απλήρωτους  Σχεδιαστές-Αξιολογητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης των σχολικών ετών 2008-2009 και 2009-2010, απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού,  κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μετά από παρέμβαση του  Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε στα Λύκεια της χώρας το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ), το οποίο χρηματοδοτούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Στο πρόγραμμα αυτό εργάζονταν καθηγητές μόνιμοι, αναπληρωτές και, τελευταίως, αποκλειστικά ωρομίσθιοι.

  Την προπαρασκευή, ενεργοποίηση, λειτουργία και εποπτεία, αλλά και όλη την διοικητική εργασία την έκανε ο αναφερόμενος στις αντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις (ΥΑ) ως Σχεδιαστής-Αξιολογητής, ο οποίος και αμειβόταν όπως καθόριζε ετησίως η αντίστοιχη ΥΑ.

 Η χρηματοδότηση από την ΕΕ συνεχίστηκε ως το σχολικό έτος 2007-2008 οπότε και σταμάτησε. Όμως, τόσο το σχολικό έτος 2008-2009, όσο και το σχολικό έτος 2009-2010, ενώ υπογράφηκαν εκ νέου οι αντίστοιχες ΥΑ και καθορίσθηκε ξανά, πλήρως, η διαδικασία εφαρμογής της ΠΔΣ, δεν έγινε πρόβλεψη μεταφοράς των απαιτούμενων κονδυλίων για αυτήν.

 Στους ωρομίσθιους καθηγητές που δίδασκαν στην τάξη τα δύο σχολικά έτη έχουν καταβληθεί όλα τα δεδουλευμένα, τα αναλογούντα δώρα -τρίμηνα και έχουν βεβαιωθεί και τα αντιστοιχούντα ένσημα του ΙΚΑ.

 Σε αντίθεση οι Σχεδιαστές - Αξιολογητές δεν έχουν λάβει ούτε τις νόμιμες αμοιβές, ούτε τους έχουν βεβαιωθεί τα αντιστοιχούντα ένσημα.

Όπως αναφέρει ο Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου: «το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί κώλυμα στην καταβολή των αμοιβών τους» και συμπληρώνει ότι «έχει καταργηθεί η παλαιότερη διάταξη του άρθρου 10 του ν. 3205/2003 βάσει της οποίας προβλεπόταν αμοιβή για εργασία πέρα από τα συνήθη καθήκοντα, η οποία ανατίθετο σε υπαλλήλους με απόφαση του οικείου Υπουργού».

Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής σε νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό: «σας επισημαίνω ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα λύση η οποία θα διορθώνει το εν λόγω κώλυμα δεδομένου ότι μετά την πάροδο διετίας οι απαιτήσεις προς το δημόσιο παραγράφονται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News