Ειδήσεις

Σεμινάρια από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου

Το ΚΕΚ Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, πρόκειται να υλοποιήσουν σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας για το έτος 2013.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, "σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας. Ο εργοδότης που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους υποχρεούται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μόνο του Τεχνικού Ασφαλείας. Στις επιχειρήσεις Γ κατηγορίας μπορούν οι ίδιοι εργοδότες να ασκούν τις υπηρεσίες του Τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθούν  με σεμινάριο διάρκειας 35 και 10 ωρών αντίστοιχα.

Στις επιχειρήσεις Γ κατηγορίας επικινδυνότητας ανήκουν όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως Ξενοδοχεία, Βιβλιοπωλεία, Εστιατόρια, Καφετέριες, Κομμωτήρια, Κρεοπωλεία, εμπορικά καταστήματα κλπ.

Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:

Για τις επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας:

50€ για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και 80€ για μη μέλη.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα χορηγείται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό κατάρτισης.

Ήδη έχουν κλείσει και αρχίζουν τα μαθήματα τα 6 πρώτα τμήματα των σεμιναρίων που αποτελούνται από περίπου 150 εργοδότες του Ρεθύμνου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων θα ξεκινήσουν και τα επόμενα. Στο κάθε τμήμα μπορούν να παρακολουθήσουν έως και 26 άτομα. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 20/05/2013 και θα τελειώσουν την Παρασκευή 24/05/2013

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ 2831055642  09.30 - 12.30 κ. Γιώργος, FAX: 2831023690  e-mail : esreth@yahoo.gr

Χώρος υλοποίησης σεμιναρίων: Καστρινογιαννάκη 1 (παλιό Επιμελητήριο)".

Σχόλια