Ειδήσεις

Ο "Μάγος του Οζ" στην Αγία Γαλήνη

Οι μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Νικολέτα Π. Κασσωτάκη, στην Αγία Γαλήνη, ανέβασαν με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική παράσταση "Ο Μάγος του Οζ", το Σάββατο 11, την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Τα παιδιά με τη ζωντάνια και το κέφι τους έδωσαν ζωή στους ήρωες του κλασικού παραμυθιού.

Σκιάχτρα, Ντενεκεδένιοι, Λιοντάρια, Μάγοι, Μάγισσες, Νεράιδες και ξωτικά ζωντάνεψαν στη θεατρική σκηνή του φροντιστηρίου. Δύο ώρες γεμάτες τραγούδια, περιπέτεια και μικρούς πρωταγωνιστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όλα ξεκίνησαν από ένα τυφώνα....

Έναν τυφώνα που πήρε την Ντόροθι και το σπίτι της μακριά... Σε μια χώρα με μάγους, μάγισσες, ξόρκια... Προσπαθώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί, η Ντόροθι συναντά την καλή νεράιδα του Βορρά που της δίνει δώρο ένα ζευγάρι μαγικά ασημένια γοβάκια που έχουν την ιδιότητα να την προστατεύουν από την κακία μάγισσας της Δύσης που απεγνωσμένα και χρησιμοποιώντας ξόρκια μαγικά, προσπαθεί  να κάνει τα γοβάκια δικά της. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την Ντόροθι να επιστρέψει σπίτι της είναι ο Μάγος του Οζ, κι έτσι η μικρή μας φίλη ξεκινάει το ταξίδι για το παλάτι του...

Στο δρόμο όμως συναντά τρία πλάσματα με τα οποία θα τη δέσει μια αληθινή φιλία: το Σκιάχτρο (που του λείπει μυαλό), τον Τενεκεδένιο (που του λείπει καρδιά) και το Λιοντάρι (που είναι δειλό).... Οι τέσσερις φίλοι στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Μάγο του Οζ και να του ζητήσουν ό,τι ο καθένας λαχταρά, έρχονται αντιμέτωποι με τις ραδιουργίες της Κακής Μάγισσας...

Στο τέλος του ταξιδιού όμως καταλήγουν να ανακαλύψουν ότι αυτό που ψάχνουν βρίσκεται βαθιά μέσα τους και κάπως έτσι το παραμύθι μας τελειώνει... Γιατί έτσι είναι τα παραμύθια... έχουν όλα happy end!

Σχόλια