default-image

Οι "Αόρατοι" έγιναν ορατοί στο Ηράκλειο

Κρήτη
Οι "Αόρατοι" έγιναν ορατοί στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συμβολική κατάληψη έξω από την Περιφέρεια Κρήτης προχώρησαν σήμερα Σάββατο οι "Αόρατοι". Πρόκειται για ένα κίνημα σχεδόν παγκόσμιο που στόχο έχει να δυναμώσει (με την ενεργητική μη βία) τη φωνή των απλών ανθρώπων που ουσιαστικά στην εποχή της κρίσης παραμένουν στο περιθώριο, χωρίς φωνή και χωρίς να γίνονται ορατές οι ανάγκες και τα "θέλω" τους στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση, στα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Κρατώντας πανό, πλακάτ και λευκές μάσκες διαμαρτυρήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια τις σιωπηλής διαμαρτυρίας τους μοίρασαν πανό, όπου και αναγράφονταν: «Για τα μνημόνια και του διαχειριστές τους είμαστε αόρατοι. Αόρατα είναι τα μεγάλα κοινωνικά θέματα: υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία. Αόρατη και η καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στο όνομα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ελάτε να γίνουμε αόρατοι, να βγούμε από την αδράνεια. Πίσω από τα νούμερα είναι ο άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του.

Ενεργή μη βία - Ανυπακοή - Ο δρόμος που χαράζουμε για μια άλλη εποχή".

Άξιον αναφοράς πάντως είναι το γεγονός ότι τα μπουκάλια με νερό που υπήρχαν στα πόδια τους προήλθαν από ένα ζευγάρι που λόγω του σημερινού καύσωνα έδειξε την ευαισθησία του προς τους διαμαρτυρόμενους, ενώ επίσης την ίδια ώρα ένα παιδί γύρω στα 10 πέρασε και διάβασε φωναχτά όλα τα πλακάτ... και στο τέλος είπε: «Μπράβο γι' αυτό που κάνετε, πολύ ωραίο… Όταν μεγαλώσω κι εγώ θα δείτε τι θα κάνω».

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News