Ειδήσεις

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω της ζέστης και της υγρασίας

Ο πρώτος καύσωνας στην καρδιά της άνοιξης είναι γεγονός και για την Κρήτη. Η θερμοκρασία στο νησί σήμερα άγγιξε ακόμα και τους 34 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα νότια, ενώ η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη σκόνη και το νοτιά ήταν αποπνυκτικη. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο στο νησί, με τον υδράργυρο το μεσημέρι να αγγίζει ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα για αύριο στο νησί μας περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, όπου στη συνέχεια θα διαλυθούν, και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης περιμένουμε την Κυριακή 19 Μαΐου 2013.

Η θερμοκρασία στα παραθαλάσσια θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νότια τμήματα η μέγιστη θα είναι τοπικά 3-4 βαθμούς υψηλότερη, ενώ στα ορεινά από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, με εξαίρεση τα ανατολικά όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι στο Κρητικό θα στραφούν σε δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως 6 μποφόρ, ενώ στο Λυβικό έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ ίδιας διεύθυνσης.

Σχόλια