Ειδήσεις

"Παρέλαση" κόσμου στην Πολεοδομία λόγω ΕΣΠΑ

Έκπληκτοι έμειναν στην Πολεοδομία Ηρακλείου με την ασυνήθιστη "βροχή" αιτήσεων που δέχτηκαν τον τελευταίο μήνα για τη χορήγηση βεβαιώσεων χρήσεων γης. Καθημερινά παρήλαυνε από τα γραφεία της Πολεοδομίας κόσμος και κοσμάκης καταθέτοντας αίτηση προκειμένου να λάβει τη σχετική βεβαίωση.

Μάλιστα οι πολίτες έδειχναν να βιάζονται, γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη.

Συνήθως σε μηνιαία βάση οι αιτήσεις για τέτοιες βεβαιώσεις δεν ξεπερνούν τις 10 με 15. Άντε τις 20.

Ωστόσο τον τελευταίο μήνα, και συγκεκριμένα από τις 18 Απριλίου ως τις 17 Μαΐου, υποβλήθηκαν, όπως ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανόλη Βασιλάκη, 104  αιτήσεις. Βεβαίως το αρχικό μυστήριο και η απορία λύθηκαν. Καθότι υπήρχε, όπως αποδείχτηκε, συγκεκριμένη αιτία για την τεράστια ξαφνικά ζήτηση.

Ο λόγος, συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ που "έτρεχε" το διάστημα αυτό. Με αποτέλεσμα δεκάδες Ηρακλειώτες, από απλούς πολίτες που θέλουν να ανοίξουν ένα γραφείο, π.χ. μηχανικούς, δικηγόρους κ.τ.λ., μέχρι εμπόρους και βιοτέχνες, να σπεύσουν να πάρουν από την Πολεοδομία τη βεβαίωση χρήσης γης ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Μάλιστα,  78 από τις 104 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν άμεσα, εν ριπή οφθαλμού, που λέμε, λόγω ακριβώς του επείγοντος χαρακτήρα, για να προλάβουν οι άνθρωποι τις προθεσμίες της προκήρυξης του προγράμματος του ΕΣΠΑ...

Σχόλια