Ειδήσεις

"Πράσινο" χωριό το Κεραμούτσι

Το Κεραμούτσι και άλλα πέντε χωριά της Ελλάδας επιλέχθηκαν από τις Βρυξέλλες για την υλοποίηση πρασίνων παρεμβάσεων στα σπίτια πολιτών!

Το Κεραμούτσι θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά με πράσινες - οικολογικές δράσεις, συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων 300.000 ευρώ!

Το ιστορικό χωριό θα αλλάξει όψη και θα αποτελεί σημείο αναφοράς, αφού θα μεταμορφωθεί σε πράσινο χωριό με φωτοβολταϊκά συστήματα, με τους Ιδιοκτήτες των ακινήτων να αποκομίζουν οφέλη άμεσα και μακροχρόνια.

Για πρώτη φορά, η Ευρώπη διαθέτει χρήματα σε Ιδιοκτησίες, που αφορούν στην αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις, εισαγωγή πρωτοποριακών συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, πράσινες παρεμβάσεις για τις οποίες οι Ιδιοκτήτες θα εξοικονομούν ενέργεια, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμη και για τις εργασίες που θα γίνουν στα ακίνητα τους.

Εκατό περίπου Ιδιοκτήτες σπιτιών θα τύχουν της δωρεάν ενεργειακής παρέμβασης, η οποία θα δώσει παράλληλα φιλί ζωής στο γραφικό χωριό καθώς αρκετοί πολίτες θα επιστέψουν στην ενδοχώρα αφού πλέον θα φτιάξουν τις εγκαταλελειμμένες οικίες τους σπίτια εντελώς δωρεάν.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διεθνής διάκριση του Δήμου Μαλεβιζιου στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, βράβευση που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Κύπρο.

Σχόλια