Ειδήσεις

Σάλος και ΕΔΕ για τις μπαλωθιές

Γενική κατακραυγή προκαλεί η σύλληψη 37χρονου αστυνομικού στην Κίσαμο Χανίων, ο οποίος όχι μόνο εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή στον πρόγαμο του αδελφού του, αλλά βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο πολύπλευρης έρευνας από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός που τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε διαθεσιμότητα, όχι απλά επιχείρησε να παρεμποδίσει τον αστυνομικό έλεγχο αλλά έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του εκτός από 43 φυσίγγια πολεμικού όπλου και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια την 11.02.2002 στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Οι ριπές των όπλων σήκωσαν στο πόδι το βράδυ της Πέμπτης τους κατοίκους της περιοχής στο στην Κίσσαμο Χανίων όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γλέντι για τον επικείμενο γάμο του αδελφού του αστυνομικού. Μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι στο σπίτι του 30χρονου οι σφαίρες έπεφταν βροχή και κάλεσαν ενισχύσεις. Ο 37χρονος αστυνομικός σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασε με προκλητικό τρόπο ζητώντας από τους συναδέλφους του να... αποχωρίσουν.

Επί τόπου έσπευσε και κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών καθώς εξαιτίας της προχωρημένης ώρας και της έκρυθμης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί η έρευνα έγινε με κάθε δυνατή προφύλαξη και ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη του αστυνομικού , του γαμπρού και ενός37χρονου φίλου του.  όλοι τους κατηγορούνται για άσκοπους πυροβολισμούς και για υπόθαλψη, ενώ ο αστυνομικός διώκεται και για παράβαση καθήκοντος.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ε.Δ.Ε

Σε έρευνες στο χώρο της εκδήλωσης και στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο πιστόλια και τρείς κυνηγετικές καραμπίνες, που κατείχαν νόμιμα, ένα αποσυναρμολογημένο πιστόλι κρότου, 50 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 60 κάλυκες

Επιπλέον, στο σπίτι του 37χρονου αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε ένα φορητό χρηματοκιβώτιο τα 43 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και η επίμαχη ταυτότητα.  

Εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες, αρνήθηκαν να κατονομάσουν άλλους δράστες των άσκοπων πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια