default-image

"Έχασα το σπίτι μου λόγω της Eurovision"

Life
"Έχασα το σπίτι μου λόγω της Eurovision"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστροφικός ήταν, σύμφωνα με δηλώσεις του Κώστα Μπίγαλη, ο αποκλεισμός του τραγουδιού "The light in our soul" που είχε γράψει για την Έλενα Παπαρίζου το 2005, διεκδικώντας να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ασχολήθηκε με την Eurovision ο γνωστός τραγουδιστής, ο οποίος αρκετά χρόνια μετά μιλάει για τις άσχημες αναμνήσεις που έχει από τον Πανευρωπαϊκό Μουσικό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

"Με την Eurovision είχα μια πολύ άσχημη εμπειρία. Βίωσα μιζέρια, κόμπλεξ και κακία. Αν είχα την παραμικρή υποψία ότι θα εμπλεκόμουν σε κάτι τέτοιο, δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία της συμμετοχής. Δεν είμαι άνθρωπος της μιζέριας. Θέλω οι διαδικασίες να είναι καθαρές και ο καθένας να κρίνεται βάσει των ικανοτήτων του", δήλωσε στο περιοδικό ΕΓΩ.

Τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί ξανά με τον θεσμό αυτό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "είναι τελειωμένη ιστορία για μένα. Δεν με εκφράζει πια. Έχω πάει αλλού συνθετικά".

Ο Έλληνας καλλιτέχνης αποκάλυψε επίσης ότι "αν το 2005 είχε πάει το κομμάτι μου, θα είχα ένα ικανό ποσό, που θα οδηγούσε στο να μη χάσω το σπίτι μου".

"Η κρίση με χτύπησε από κάθε άποψη. Καθετί το έκανα με το σταυρό στο χέρι. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο χώρο που μπορεί να πει 'Με πείραξε ο Μπίγαλης'. Αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι μου, για να εξοφλήσω μια τράπεζα. Έγινε το 2011, μέσα στην κρίση", εξήγησε ο Μπίγαλης.

Θυμίζουμε, ότι το τραγούδι "The light in our soul" είχε αποκλειστεί από τον ελληνικό τελικό καθώς -σύμφωνα με τους κανόνες της EBU- είχε κυκλοφορήσει σε CD μήνες πριν την ημερομηνία που μπορούσαν να ακουστούν τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στην Eurovision. Τελικά, η Έλενα Παπαρίζου εκπροσώπησε την Ελλάδα με το τραγούδι "My Number One" -σε στίχους Ναταλίας Γερμανού και σύνθεση Χρήστου Δάντη- και κατάφερε να φέρει την πρώτη νίκη της χώρα στο μουσικό διαγωνισμό.

Πηγή: Nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News