default-image

Vatos Locos: Τι κρύβει το τατουάζ του Cirino

Κρήτη
Vatos Locos: Τι κρύβει το τατουάζ του Cirino

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα τατουάζ που φέρει στην πλάτη ο 20χρονος Cirino Schrijver ίσως κρύβει πολλές απαντήσεις για το πως ένας 20χρονος, με μειωμένο καταλογισμό, σύμφωνα με την κρητικής καταγωγής μητέρα του, φτάνει στο σημείο να κατακρεουργήσει ένα μικρό παιδί.  

Η φράση Vatos Locos, "τρελά παιδιά", όπως γράφει το τατουάζ, συνοψίζει τη νοοτροπία μιας μεξικανικής συμμορίας της οποίας η εγκληματική δράση αποτυπώθηκε σε ταινία που στην Ελλάδα είναι γνωστή με τον τίτλο "Δεσμοί Αίματος"

Πρόκειται για ένα μήνυμα, το οποίο έγινε σύνθημα στις γενιές που ακολουθούν τα χνάρια της μεξικάνικης συμμορίας. Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ενεπλάκη σε εγκληματικές ενέργειες ο αδελφός του, όσο όμως και στην Ευρώπη όπου εντοπίζονται παρόμοιες εγκληματικές οργανώσεις στις οποίες μάλιστα διακρίνονται και ρατσιστικές τάσεις.

Άγνωστο παραμένει αν ο 20χρονος Cirino, εκτός από το τατουάζ που φέρει ενστερνίστηκε εν γνώση του και τη νοοτροπία των συμμοριών. Είτε, αν το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού ευσταθεί, η έκθεση του σε ιδέες και απόψεις που ήταν αδύνατο να αξιολογήσει μόνος του στάθηκε μοιραία χωρίς δική του ευθύνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News