default-image

Στη φυλακή για φόνο ο αδελφός του 20χρονου Ολλανδού

Στη φυλακή για φόνο ο αδελφός του 20χρονου Ολλανδού

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 30 ετών για τη δολοφονία αστυνομικού στις ΗΠΑ εκτίει ο αδελφός του 20χρονου Ολλανδού Cirino Schrijver που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος 11χρονου Ρώσου στην Κρήτη.

Αυτό αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf", σύμφωνα με την οποία ο αδελφός του Cirino, Lorenzo Schrijver, συνελήφθη το Μάιο του 2007 στην Πενσιλβάνια για συνενοχή σε δολοφονία.

Όπως γράφει το δημοσίευμα ο νεαρός Ολλανδός ότι είχε φτάσει στις ΗΠΑ για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη μεταξύ 30-60 ετών.

"Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για τις πράξεις μου σε αυτό το έγκλημα, κυρίως στην οικογένεια του θύματος", είπε ο 24χρονος Lorenzo Schrijver στον πρόεδρο του δικαστηρίου προτού του ανακοινωθεί η ποινή, σύμφωνα με τη Lancaster Online.

"Ήμουν δειλός", φέρεται να είπε ακόμα και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει να προχωρήσει και να διδαχτεί απ' αυτή την εμπειρία.

Η μητέρα των δύο αγοριών σε χθεσινή της συνέντευξη υποστήριξε ότι ο γιος της Cirino, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση κατά του 11χρονου αγοριού στη Χερσόνησο της Κρήτης, "είναι αυτιστικός" και πως "έχει δείκτη νοημοσύνης 60 και μυαλό παιδιού".

Η ίδια μιλώντας σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα της Algemeen Dagblad είπε ότι έλαβε τηλεφώνημα από το γιο της ο οποίος φέρεται να της είπε: "Έκανα κάτι κακό", και πως της είπε ότι τον έδειραν αστυνομικοί και τον πίεσαν να υπογράψει κάποια χαρτιά.

Ύστερα η γραμμή έπεσε, είπε ο πατέρας του, Willem.

Πηγή: EnetEnglish

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News