Ειδήσεις

''Αποκαλύπτεται'' η Πύλη Σαμπιονάρα

   Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν  οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της Πύλης Σαμπιονάρα  σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τον ανάδοχο του έργου και τον επιβλέποντα μηχανικό στο εργοτάξιο.

      Ήδη  έχει αποκαλυφθεί  το εσωτερικό μέτωπο της πύλης προς την πόλη και  η θολοσκεπή στοά με το καλντερίμι που βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και προχωρούν τα έργα ανάδειξή της  όπως και η αποκατάσταση του  κοινόχρηστου χώρου πάνω από αυτήν ενώ από την βόρεια πλευρά δηλ του λιμανιού τα έργα αποκάλυψης της πύλης ολοκληρωθεί.

    Οι εργασίες αποκάλυψαν επίσης και μια μεγάλη ενετική πολεμίστρα   που επί τουρκοκρατίας είχε επικαλυφτεί με χώματα κρύβοντάς την και σύμφωνα με τους ειδικούς θα αναδειχτεί μαζί με άλλα ευρήματα καθώς θα κατασκευαστεί σκάλα επίσκεψης.

    Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί  στις συμβατικές προθεσμίες γεγονός που  θα επιτρέψει την σύνδεση του χώρου του λιμανιού με την πόλη, και θα οδηγεί τους δημότες και τους επισκέπτες  στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και αντίστροφα.

Σχόλια