default-image

Από τη Μονή Τοπλού, υπέρ της επένδυσης ο περιφερειάρχης

Κρήτη
Από τη Μονή Τοπλού, υπέρ της επένδυσης ο περιφερειάρχης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια δήλωση που θα συζητηθεί τοποθετήθηκε σήμερα υπέρ της επένδυσης στη Μονή Τοπλού ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα στο ερώτημα της ΚΡΗΤΗ TV αν η επιλογή της τοποθεσίας για το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, δηλαδή η Μονή Τοπλού, αποτελεί και άτυπη έγκριση για την προωθούμενη επένδυση, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε ότι η Περιφέρεια είναι υπέρ των επενδύσεων γενικά αλλά και της συγκεκριμένης προσπάθειας ανάπτυξης που γίνεται στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός της Περιφέρειας μέχρι το 2020 τίθεται επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού της Π.Ε. Λασιθίου.

Εξαρχής όμως το θέμα και η επιλογή του χώρου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, αφού οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζει το ΚΚΕ, κύριοι Βρύσαλης, Νταγκουνάκης και Ορφανός είχαν επισημάνει ότι«η Μονή Τοπλού - πέρα από την ιστορική και θρησκευτική της σημασία - τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σύμβολο της εκχώρησης της ανάπτυξης γενικά και της δημόσιας η εκκλησιαστικής περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Αποφασίστηκε μάλιστα να είναι από τις πρώτες επενδύσεις στην Κρήτη που θα γίνουν με τη μέθοδο του "fast truck", δηλαδή το νόμο της τρικομματικής κυβέρνησης για προνομιακή διευκόλυνση μεγάλων επενδύσεων χωρίς πολλές εγκρίσεις και γραφειοκρατίες.

Η επιλογή του χώρου για αυτή τη σημαντική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι διπλά ατυχής καθώς:

- Επισημοποιεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης ως θεσμός υιοθετεί και επιβραβεύει αυτού του είδους την ανάπτυξη.

- Δηλώνει συμβολικά σε ποια κατεύθυνση σχεδιάζεται να κινηθεί η ανάπτυξη μέχρι το 2020, δηλαδή με ενίσχυση της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου που θα προετοιμάσει τον επόμενο κύκλο μιας κρίσης, πολύ πιο βαθιάς και επώδυνης για τους εργαζόμενους».

Των Μάνου Τσαγκαράκη-Φιλίας Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News