default-image

Οι σκέψεις όλων στον αγώνα που δίνει ο 11χρονος Ρώσος

Κρήτη
Οι σκέψεις όλων στον αγώνα που δίνει ο 11χρονος Ρώσος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" νοσηλεύεται ο 11χρονος Ρώσος που δέχτηκε τη νύχτα της Τρίτης πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από τον φερόμενο ως δράση Ολλανδό ανιματέρ σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Τραγική ειρωνεία βέβαια το γεγονός ότι ο 11χρονος δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται ένα τέτοιο χτύπημα καθώς η μοίρα στο παρελθόν του έπαιξε και άλλο άσχημο παιχνίδι αφηνόντας το ορφανό από πατέρα.

Ο 11χρονος φέρει τραύματα στο θώρακα, την πλάτη και τα πόδια και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, όπου και διαπιστώθηκε κάκωση του νωτιαίου μυελού. Το αγόρι εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας για περαιτέρω παρακολούθηση και θεραπεία και σύμφωνα με πληροφορίες είναι κρίσιμο το επόμενο 48ωρο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η τελική κλινική εκτίμηση θα ολοκληρωθεί μετά την αποσωλήνωση.

Φυγαδεύτηκε κακήν κακώς ο 20χρονος για να γλυτώσει το λιντσάρισμα

Αντιμέτωπος με την οργή που προκαλεί η ανελέητη επίθεση σε βάρος του 11χρονου αγοριού, βρέθηκε το μεσημέρι ο 20χρονος Ολλανδός ο οποίος προπυλακίστηκε από πολίτες στο δικαστικό μέγαρο. Νωρίτερα η Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ, για να βρεθεί στο μεταξύ δικηγόρος να τον εκπροσωπήσει, η απολογία του ορίστηκε για τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως όσοι εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση του περιστατικού, υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο

Εν μέσω αποδοκιμασίας και προπηλακισμών ο 20χρονος Ολλανδός φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά το μεσημέρι από το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου. Ο μακελάρης του Ανισσαρά βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή και τον αποτροπιασμό της τοπικής κοινωνίας που παρακολουθεί συγκλονισμένη το χρονικό των πράξεων του όσο και της κυνικής του ομολογίας.

Προσπάθησαν να τον λιντσάρουν.

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε σε κλοιό αστυνομικών όση ώρα παρέμεινε στο δικαστικό μέγαρο. Σε βάρος του η Εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία και κλοπή. Η απολογία του ορίστηκε για τη Δευτέρα, καθώς η μητέρα του η οποία ταξιδεύει για την Κρήτη, προσπαθεί μέσω της πρεσβείας της χώρας του να του εξασφαλίσει δικηγόρο.

Οι 20 μαχαιριές προκάλεσαν και υγειονομικό συναγερμό

Την ίδια ώρα όμως νέο ακόμη πιο ισχυρό σοκ προκαλεί η αποκάλυψη από το neakriti.gr πως όσοι εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση του περιστατικού, υποβάλλονται με κατεπείγοντα χαρακτήρα σε  ιατρικό έλεγχο. Οι ιατρικές αναλύσεις που έγιναν τόσο στο Ηράκλειο όσο και την Αθήνα φαίνεται να επιβεβαιώνουν πως ο 11χρονος, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σωληνωμένος στη ΜΕΘ του "Αγλαΐα Κυριακού", φανέρωσαν ότι πάσχει από σοβαρό μεταδοτικό νόσημα.

Από χθες το απόγευμα έχει σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές που κάλεσαν για λεπτομερή ιατρικό έλεγχο αστυνομικούς, διασώστες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή με τη διαχείριση του περιστατικού βρίσκονται σε αγωνία από τη στιγμή που έφτασε το επείγον σήμα από το ΚΕΕΛ στην Αθήνα, το οποίο κινητοποίησε τόσο τις υγειονομικές όσο και τις αστυνομικές Αρχές.

Όπως αναφέρεται σε άκρως απόρρητο έγγραφο που έφτασε χθες στην ιατρική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ, το ιατρικό και αστυνομικό προσωπικό που είχε επαφή με τον 11χρονο, πρέπει εντός 72 ωρών να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Ήδη όμως οι πρώτες κρίσιμες 48ώρες έχουν εκπνεύσει.

Άγνωστο παραμένει αν έχει υποβληθεί σε εξέταση και ο ίδιος ο 20χρονος δράστης. Χθες πάντως όταν μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό τμήαμ της Χερσονήσου στα κρατητήρια του αστυνομικού Μεγάρου, ήταν πλαισιωμένος από αστυνομικούς που είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Φέρεται σαν 13χρονο , υποστηρίζει η αδελφή του

Μια διαφορετική εκδοχή για την πνευματική κατάσταση του δράστη δίνει η αδερφή του 20χρονου Ολλανδού, ο οποίος μαχαίρωσε τον 11χρονο στην Κρήτη, σε συνέντευξή της. Όπως υποστηρίζει έχει και έγγραφη ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο αδερφός της μπορεί να είναι σε ηλικία 20 ετών αλλά έχει τις νοητικές δυνατότητες ενός μικρού παιδιού 13 ετών.  

Ακόμη η αδερφή του 20χρονου δράστη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι 20χρονος είναι ελληνικής καταγωγής συγκεκριμένα ότι η μητέρα του είναι ελληνικής καταγωγής και υιοθετήθηκε από Ολλανδούς.

Ενδεχομένως τη Δευτέρα να καταθέσει στην Κρήτη και η μητέρα του δράστη.

Η Ρωσία εξετάζει τη μεταφορά του 11χρόνου στη Μόσχα

Ακόμα και στη Μόσχα δεν αποκλείεται να μεταφερθεί ο 11χρονος Ρώσος σύμφωνα και με δηλώσεις που έκανε νωρίς το μεσημέρι η υφυπουργός Υγείας της Ρωσίας Τατιάνα Γιάκοβλεβα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κατάσταση του 11χρονου Ρώσου τραυματία έχει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λίγο βελτιωθεί και εάν κριθεί απαραίτητο θα τον μεταφέρουμε στη Ρωσία».

Όπως επισημαίνει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, «η απόφαση για τη μεταφορά του τραυματισμένου παιδιού από την Αθήνα στη Μόσχα, με ειδική πτήση του υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, θα ληφθεί κατά σύσταση των Ελλήνων γιατρών και τη συμφωνία των συγγενών του αγοριού».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, που ενημερώνει για το περιστατικό και τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι το προξενικό τμήμα της πρεσβείας τής Ρωσίας στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με τη μητέρα τού παιδιού και τους θεράποντες ιατρούς του, καθώς και με τον τουριστικό πράκτορα και ασφαλιστικές εταιρείες.

«Μελετάται το ζήτημα της μεταφοράς του αγοριού στη Μόσχα μέσω του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών αφού ληφθεί η απαραίτητη ιατρική διάγνωση. Εξετάζεται επίσης το ζήτημα προσφυγής σε τοπικό δικηγόρο, ο οποίος θα μπορούσε να προβεί σε ανεξάρτητη εκτίμηση των αστικών πλευρών της υπόθεσης αυτής, ενώ το προξενικό τμήμα αναμένει επίσημη απάντηση στο αίτημά του για την περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει επίσης ότι στη μητέρα του τραυματία Ονίσενκο έχει παραχωρηθεί δωρεάν φιλοξενία σε ξενοδοχείο κοντά στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς και ότι της παρέχεται ιατρική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και από ψυχολόγο.

Χαρακτηριστικό των συγκρατημένων τόνων, που τηρούν τόσο οι Ρώσοι αξιωματούχοι, όσο και τα ρωσικά ΜΜΕ κατά την κάλυψη του περιστατικού, είναι και το γεγονός ότι ουδείς Ρώσος δημοσιογράφος δεν υπέβαλε σχετική ερώτηση σε αξιωματούχους της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, οι οποίοι παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του 1ου Workshop για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό που διοργανώθηκε στη Μόσχα.

Στο φόρουμ αυτό συμμετείχε και ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Οργανισμού Rostourism Γεβγκένι Πισαρέφσκι, ο οποίος, όπως και οι περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής οποιεσδήποτε δηλώσεις για τον τραυματισμό του μικρού Ρώσου.

«Τον μαχαίρωσα και έφυγα ήσυχος ότι είναι νεκρός»

Ο 20χρονος σόκαρε όσους άκουσαν την ψυχρή ομολογία του όταν άρχισε να περιγράφει τι συνέβη από τη στιγμή που ο 11χρονος αντιλήφθηκε πως ήταν ο δράστης της κλοπής και άρχισε να τον κυνηγάει.

«Όρμησε προς τα πάνω μου, ζητώντας τα πράγματά του. Του είπαν να με ακολουθήσει για να τον απομακρύνω από το σημείο όπου υπήρχε κόσμος. Τότε άρχισα να το χτυπάω και χωρίς να το καταλάβω έβγαλα το μαχαίρι. Θεώρησα ότι τον άφησα νεκρό. Γύρισα στο ξενοδοχείο, πήρα τα πράγματα που τα είχα κρύψει σε σακούλα και πήγα και τα άφησα στην παραλιακή οδό».

Ο δράστης επέστρεψε στο ξενοδοχείο ατάραχος «Έκανα ότι συμμετέχω προς στιγμήν στις έρευνες, αλλά αμέσως έφυγα, ανέβηκα στο ξενοδοχείο, άφησα το μαχαίρι που είχα πάρει από συγκεκριμένο σημείο, αφού το καθάρισα και βγήκα στην παραλιακή να πάρω τα πράγματα...».

Ο δράστης δεν ομολογούσε επί μια ώρα, ενώ, όταν του είπαν ότι το παιδί τελικά ζει, έσπασε και ομολόγησε τα πάντα, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλα τα έκανε γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 11χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή και την υγεία του. Ειδικευμένη ομάδα νευροχειρουργών παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης του ωστόσο το παιδί έχει υποστεί σοβαρή κάκωση στο νωτιαίο μυελό και η κινητική του αποκατάσταση είναι αβέβαιη. Στο νοσοκομείο βρέθηκε χθες και ο υπουργός υγείας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News